Γεώργιος Μίσθος – George Misthos (1931 – 2018)

  0

  Ο Γεώργιος Μίσθος (George Misthos) την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018, άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

  Η σορός του, το απόγευμα της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου από τις 3.00 – 8.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Frederick Funeral Home» στη διεύθυνση 192-15 Northern Boulevard, Flushing, NY 11358.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί του Σαββάτου, 17 Νοεμβρίου 2018, στις 8.30 π.μ. στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στη διεύθυνση 196-10 Northern Boulevard Flushing, NY 11358.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Ελένη Μίσθου το γένος Μπαγανάκη, τα παιδιά του Δρ. Μαρία Μίσθου, Απόστολο Μίσθο και Θάλεια το γένος Πάππα, Γιάννη Μίσθο και Αντιγόνη το γένος Ιωάννου, τα εγγόνια Catherine, Elaine, George και John Kassimatis, Georgiana, Athanasia και John Misthos,Theodora, Helaena και George Misthos, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Δαιμονία νομού Λακωνίας. Οι αείμνηστοι γονείς του, Απόστολος και Καλομοίρα Μίσθου έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά τη Δήμητρα, τον Παναγιώτη και τον  Γεώργιο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Ο πατέρας του ήταν μετανάστης στην Αμερική και διατηρούσε το δικό του εστιατόριο στο Μπρούκλιν, ενώ η μητέρα με τα παιδιά διέμεναν στο χωριό. Ο Γιώργος ήρθε σε ηλικία 15 ετών  στη Νέα Υόρκη και τα πρώτα χρόνια εργάστηκε στο εστιατόριο του πατέρα του.

  Από το 1952  μέχρι και το 1954 υπηρέτησε στον Αμερικανικό Στρατό και εντάχτηκε στο 3ο Τάγμα της 40ης Μεραρχίας που αγωνιζόταν για την ελευθερία στην Κορέα. Ο Γεώργιος ήταν λοχίας και γραμματέας και διαχειριζόταν την αλληλογραφία. Ακόμη και όταν η 40ή Μεραρχία επέστρεψε στην Αμερική ο Γιώργος παρέμεινε τρεις επιπλέον μήνες ως μεταφραστής με το Ελληνικό Τάγμα.

  Στη συνέχεια έγινε δεκτός και αποφοίτησε με άριστα από τη Σχολή Διοίκησης του Bernard Baruch College και άνοιξε το δικό του λογιστικό γραφείο.

  Το 1960 παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Ελένη το γένος Μπαγανάκη και τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο τρία παιδιά τη Μαρία και τα δίδυμα Απόστολο και Γιάννη και επένδυσαν στην παιδεία τους. Η Μαρία είναι ιατρός – παθολόγος, ο Απόστολος επιχειρηματίας και ο Γιάννης λογιστής.

  Η οικογένειά του από την πρώτη στιγμή συνδέθηκε με την κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ. Ο εκλιπών την υπηρέτησε τόσο ως απλό μέλος, όσο και ως σύμβουλος και ταμίας για πολλά έτη, ενώ η σύζυγός του προσέφερε τις υπηρεσίες της στη σχολική επιτροπή και σε άλλους φορείς της κοινότητας.

  Ο Γεώργιος Μίσθος διακρινόταν για το σπάνιο του χαρακτήρα, για την ευρυμάθειά του και για την αγάπη για την οικογένεια, τα παιδιά, τα εγγόνια, τους συγγενείς και τους φίλους.

  Ήταν ευπατρίδης, καθώς επίσης εραστής του καλού, του ωραίου και της ελευθερίας. Ήταν μεγαλόψυχος και γενναιόδωρος και ευεργέτησε πολλούς ομογενειακούς και αμερικανικούς φορείς.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στο  St Nicholas Building Fund. 196-10 Northern Boulevard Flushing, NY 11358

  ———————————————————————————————–

  George Misthos passed away November 13th. He was husband to Helen for 58 years, mother to Maria (Harry), John (Antigoni) and Paul (Thalia). Grandfather to Catherine, Elaine, George, John, Theodora, Helaena, George, Georgiana, Athanasia and John.

  George was born in Daimonia, Greece and emigrated here when he was 15 years old. He was the first in his family to complete a college education, receiving a Bachelor of Business Administration from Bernard Baruch College. He became a self-employed accountant.

  He spent his life serving his church, his country and loving his family.

  He served in the US Army in Korea from 1952 to 1954, as sergeant and company clerk for headquarters company, 3rd battalion, 40th infantry division, stationed near the front lines, 38th parallel. He managed all the paperwork of the company, sharing an office with the company commander and the first sergeant.

  When the 40th division was deactivated he served for about two to three months as an interpreter with the Greek regiment. In total he served about 14 months in Korea.

  He spent numerous years on church parish council, pangari duty and men’s league board as treasurer. He was a great cook. His favorite pastime was serving breakfast to his grandchildren with his specialty being pancakes, French toast and corn muffins. No one left his home hungry, to say the least. He will be dearly missed by his friends and family.

  May his memory be eternal. The family asks that in lieu of flowers, donations be made to the St Nicholas Building Fund.

  Visitation: Friday, November 16th Frederick Funeral Home 3 PM to 8 PM 192-15 Northern Boulevard Flushing, NY 11358.

  Funeral: Saturday, November 17th St Nicholas GO Shrine 8:30 am 196-10 Northern Boulevard Flushing, NY 11358

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.