Επιστολή στον εκδότη: Να αρθούν οι μηνύσεις και να πάμε στην γενική συνέλευση με σχέδιο

0
Από αριστερά διακρίνονται οι Τιμολέων Κακούρος, Γιώργος Γεωργόπουλος, Απόστολος Τομόπουλος, Νίκος Βέλλιος, Γιώργος Χρυσομαλλίδης, Γιάννης Κουταλής, Γιάννης Νικολόπουλος Νίκος Διαμαντίδης, Βασίλειος Σταθάκος, Ηλίας Τσεκερίδης, Δημήτριος Καλαμαράς, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Πέτρος Γαλάτουλας και Δήμος Σιώκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Κ. διευθυντά,

Απευθύνομαι στις «Αναμνήσεις», σε ένα από τα νεότερα μέσα ενημέρωσης της ομογένειας και του Ελληνισμού της Αμερικής καθώς θεωρώ υποχρέωσή μου να απαντήσω στο εθνικό κάλεσμα με πατριωτικές κορώνες του κ. Βασιλείου Σταθάκου δια ομοψυχία και ομόνοια και συνάμα να του ευχηθώ ταχεία ανάρρωση και περαστικά.

Προχθές έλαβα ονομαστική μήνυση από το Δικαστήριο του Queens από τους πέντε της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων μεταξύ αυτών και από εσάς κύριε Σταθάκο, αλλά αυτό δεν είναι ούτε ομοψυχία, ούτε ομόνοια και ούτε πατριωτισμό.

Πριν δέκα ημέρες δέχθηκα δεύτερη  δικαστική κλήση πάλι από τον σύντροφο, εντολοδόχο της κατάληψης του Σταθάκειου Κέντρου κατόπιν εντολής της ψευτοδιοίκησης, αποκαλούμενης «Governing Board».

Κύριε Επίτιμε, γνωρίζω πολύ καθαρά την αδυναμία του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου που προέκυψε από τις εκλογές του Ιουνίου του 2018.  Δυστυχώς οι διοικούντες απέκρυψαν και διακίνησαν  μετρητά (Cash) από τα θεσμικά όργανα και τις φορολογικές δηλώσεις της Ομοσπονδίας. Και ακριβώς την επόμενη ημέρα του διήμερου εκλογικού συνεδρίου ακούσαμε από τον ίδιο τον απερχόμενο πρόεδρο  Κλεάνθη Μεϊμάρογλου να δηλώνει ότι παρέλαβε,  απέκρυψε και διαχειρίζεται cash από τα θεσμικά όργανα της ομοσπονδίας και την ετήσια φορολογική δήλωση.

Η ευθύνη δεν ήταν μόνο του προέδρου, αλλά και μερικών άλλων αξιωματούχων που τους κατονόμασα στην προσωπική μου καταγγελία και τέθηκαν εκτός ψηφοδελτίου του νεοεκλεγμένου «Διοικητικού Συμβουλίου του πεζοδρομίου» όπως το αποκαλεί η ψευτοδιοικούσα επιτροπή  στην οποία καταθέσαμε ότι δεν είμαστε μέλη της από την 7η Ιουνίου 2021.

Όταν ο  απερχόμενος πρόεδρος Μεϊμάρογλου δήλωνε ενώπιών μας ότι διαχειρίστηκε 23 χιλιάδες δολάρια αντί να τον απομονώσετε τον επιβραβεύσατε και μάλιστα του εμπιστευτήκατε να διαχειρίζεται το σπίτι της ομογένειας.

Επιπροσθέτως θα σου θυμίσω ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου και ο αντιπρόεδρος Πέτρος Γαλάτουλας έχουν προσυπογράψει όλες τις δαπάνες της Ομοσπονδίας καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας τους.

Διοικητικά ο απερχόμενος πρόεδρος έχει αλλάξει τρεις φορές τις κλειδαριές του κτιρίου και μάλιστα ως μου είπε ήταν και εντολή δική σου (μόνο την πρώτη φορά) και του κ. Δημήτρη Καλαμαρά.

Κύριε Σταθάκο δεν θα επεκταθώ περισσότερο. Δύο χαρακτηριστικά ατοπήματα έχεις πράξει κατά την διάρκεια της κρίσης στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Πρώτον δεν ήσουν ποτέ μέλος του προεδρείου. Εμφανίστηκες ως σωτήρας την 22α Ιουλίου σε έκτακτη σύσκεψη του «Governing Board» παίρνοντας φανερά θέση υπέρ της μιας πλευράς ενώ περίμενα να ήσουν υπεράνω όλων και να ζητήσεις συναίνεση και ομόνοια. Παρά ταύτα με την στάση σου δίχασες τους γέροντες προέδρους της προσωρινής Διοίκησης του Προεδρείου. Αυτό ήταν ένα από τα ατοπήματα -αμαρτήματα της φυλής μας που έπραξες με την μονόπλευρη στάση σου.

Τέλος δια όσα συνέβησαν θλίβομαι. Δια τις μηνύσεις που υποβλήθηκαν και εμφανίστηκες τώρα να λύσεις τον γόρδιο δεσμό ο οποίος έχει βραχεί και δύσκολα μπορεί να λυθεί  θα προτείνω το παρών εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο να καλέσει Γενική Συνέλευση όλων των συλλόγων που έχουν μητρώο εγγραφής των αφού πρωτίστως αποσυρθούν οι μηνύσεις εκατερωθεν.

Ανοίγουν οι πόρτες του κτιρίου των συλλόγων  εκλέγονται δυο ανεξάρτητες επιτροπές.   

Η πρώτη – η Επιτροπή Ελέγχου εγκυρότητας συλλόγων και δεύτερη – Επιτροπή αναθεώρησης καταστατικού. Και προσθέτω εκλογή επιτροπής παρέλασης και η υπάρχουσα επιτροπή οικονομικού ελέγχου που εκλέχθηκε την 15 Ιουλίου δίδοντας το πόρισμα ελέγχου σε βάθος πενταετίας και όταν περατωθούν όλες οι διαδικασίες εκ νέου εκλογές εντός ευθέτου χρονικού ορίου.

Να σου ευχηθώ και πάλι περαστικά, αν και όλοι μας έχουμε ο καθένας δικό μας ιατρικό ιστορικό.

Διατελώ με εκτίμηση αλλά και με θάρρος της γνώμης μου, Απόστολος Τομόπουλος, πρώην πρόεδρος.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.