Ερώτηση Τσίπρα για τα ποσά που δόθηκαν στα ΜΜΕ στο πλαίσιο της εκστρατείας για τον COVID-19

0
58
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Γιώργος Κονταρίνης.

ΑΘΗΝΑ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Αναλυτικό κατάλογο με τα ακριβή ποσά που δόθηκαν στα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας για τον κορωνοϊό, ζητά – με ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό – ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Η αντιμετώπιση του κορωνοϊού αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνησή σας ως χρυσή ευκαιρία παρέκκλισης από τους κανόνες που προβλέπονταν για τη διαφάνεια, τη Διαύγεια και τον έλεγχο των απευθείας αναθέσεων» αναφέρει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος κάνει λόγο για «αδιαφανή» στάση της κυβέρνησης ειδικά έναντι της χρηματοδότησης των ΜΜΕ, με έσχατο παράδειγμα την εργαλειοποίηση της δαπάνης που αφορούσε την ενημερωτική εκστρατεία για τον κορονοϊό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλείται δημοσιεύματα που «αναδεικνύουν ότι η σχετική δαπάνη κατευθύνθηκε με αδιόρατα, αυθαίρετα και αθέμιτα κριτήρια ακόμη και σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα “ζόμπι” και “φαντάσματαω, σε μέσα που δημιουργήθηκαν -κατά ευτυχή για τα ίδια, αλλά ύποπτη εν γένει, συγκυρία- λίγες μόλις ημέρες πριν τη σχετική απόφαση χρηματοδότησής τους ή, τέλος, σε μέσα που φαίνεται ότι δεν λειτουργούσαν εδώ και πολύ καιρό».

Όπως προσθέτει ο κ. Τσίπρας, «η εξόφθαλμη αυτή στάση εξώθησε μέχρι και στελέχη της συμπολίτευσης, όπως η κ. Μπακογιάννη, να ζητήσει δημόσια την κατάθεση πλήρους και αναλυτικού καταλόγου με τα μέσα που χρηματοδοτήθηκαν και, κυρίως, με τα ποσά χρηματοδότησής τους».

Παρόλα αυτά, συνεχίζει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, «ο αρμόδιος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στ. Πέτσας, απαντώντας στην Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (287/6052), προέβη σε παραπειστική, ελλιπή κατάθεση ενός έγγραφου καταλόγου από τον οποίο δεν προκύπτουν τα ακριβή ποσά, τα κριτήρια και η διαδικασία κατανομής τους».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει προσβλητική αυτή τη συμπεριφορά και ερωτά τον πρωθυπουργό:

«Γιατί δεν δίνονται στη δημοσιότητα τα ακριβή ποσά, τα κριτήρια και η διαδικασία κατανομής τους” ενώ καλεί τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσει “Πλήρη και αναλυτικό κατάλογο από τον οποίο να προκύπτουν:

α) τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, ηλεκτρονικά κ.α.) που έλαβαν από οποιοδήποτε φορέα του ελληνικού δημοσίου οποιουδήποτε είδους χρηματοδότηση είτε απευθείας είτε μέσω ενδιάμεσης διαφημιστικής εταιρείας για οποιουδήποτε είδους διαφημιστική καμπάνια και εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού,

β) τα ποσά που έλαβαν,

γ) τον τρόπο, δηλ. τα νόμιμα κριτήρια και τη διαδικασία υπολογισμού τους”.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.