ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Δεν ξεχνάμε και δε τα παρατάμε», λέει στο μήνυμά της προς την ομογένεια και τον απανταχού Ελληνισμό η Παμμακεδονική  Ένωση Αμερικής με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο ετών από την προδοσία των Πρεσπών.

Η Παμμακεδονική χαρακτηρίζει αποφράδα ημέρα την 17η Ιουνίου 2018 και καταγγέλλει τόσο αυτούς που υπέγραψαν την προδοτική συμφωνία, όσο και αυτούς που αρνούνται να καταγγείλουν και να καταργήσουν την επικίνδυνη αυτή για την πατρίδα συμφωνία.

«Είμαστε απογοητευμένοι και από την σημερινή Κυβέρνηση, στελέχη της οποίας συμμετείχαν σε συλλαλητήρια αλλά ξέχασαν τα πάντα όταν ανέβηκαν στην εξουσία!», τονίζει μεταξύ άλλων η Παμμακεδονική Ένωση.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο του μηνύματος της Παμμακεδονικής Ενωσης που φέρει τις υπογραφές του προέδρου Δημήτρη Φιλιππίδη και του γενικού γραμματέα Πέτρου Χαριτόπουλου:

Από αριστερά διακρίνονται οι Δήμος Σιώκης, πρόεδρος του Συλλόγου Καστοριέων “Ομόνοια”, Δημήτρης Φιλιππίδης, πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης και ο ομιλητής Νίκος Λυγερός. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Συμπληρώνονται δύο χρόνια από την προδοσία των Πρεσπών, της 17ης Ιουνίου 2018. Οι Eλληνες σε όλο τον κόσμο δεν ξεχνούμε το ποιοι υπέγραψαν, το τί υπέγραψαν, το πώς υπέγραψαν και γιατί υπέγραψαν. Οι Έλληνες δεν ξεχνούμε ότι η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αφού λοιδόρησε και κατασυκοφάντησε την πλειοψηφία των πολιτών, προχώρησε σε μία κακόγουστη φιέστα και στην υπογραφή μίας συμφωνίας που υπαγορεύτηκε από συγκεκριμένα κέντρα.

Η πραγματικότητα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού στην πατρίδα και στην ομογένεια, όχι μόνο δεν υπέγραψε, όχι μόνο δεν ενέκρινε, αλλά και ποτέ δεν πρόκειται να αποδεχτεί τα όσα καταστροφικά για την πατρίδα μας προβλέπει η συγκεκριμένη συμφωνία.
Εμείς θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, για την αποκατάσταση του δικαίου.

Για όλους εμάς στην Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής, για τους χιλιάδες Μακεδόνες που ζούμε στην Αμερική δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποδεχτούμε το κρατίδιο των Σκοπίων ως Βόρεια Μακεδονία. Για την ιστορία, θα υπάρχει πάντα μία χώρα Βόρεια Της Μακεδονίας που θα προσπαθεί να κλέψει και να φαλκιδεύσει την ιστορία που δεν της ανήκει.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα στον βωμό συμφερόντων και πολιτικών παιχνιδιών είτε να υπογράψει, είτε να ανεχθεί, είτε να δεχτεί μία τέτοια συμφωνία.

Δυστυχώς και παρά τις καταγγελίες ακόμα και από κυβερνητικούς εταίρους, η Δικαιοσύνη δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, όπως και τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων που αρνήθηκαν να ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας των Βουλευτών που υπέγραψαν.

Καταγγέλλουμε με αφορμή αυτήν την δεύτερη επέτειο από την αποφράδα εκείνη μέρα, τόσο αυτούς που υπέγραψαν την προδοτική συμφωνία, αλλά και όλους όσους δήθεν συμμετείχαν στον αγώνα με «αγωνία» για την Μακεδονία και σήμερα αρνούνται να καταγγείλουν και να καταργήσουν την επικίνδυνη αυτή για την πατρίδα συμφωνία. Είμαστε απογοητευμένοι και από την σημερινή Κυβέρνηση, στελέχη της οποίας συμμετείχαν σε συλλαλητήρια αλλά ξέχασαν τα πάντα όταν ανέβηκαν στην εξουσία!

Τα εκατομμύρια των Ελλήνων είναι απέναντι σε κάθε πολιτικό που βάζει το κομματικό συμφέρον πάνω από την Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι πάνω από πρόσωπα, πάνω από πολιτικούς, πάνω από κόμματα, και πάνω από συμφέροντα. Την Μακεδονία δεν μπορούν να την ξεπουλήσουν γιατί δεν τους ανήκει. Η Μακεδονία των 3000 ετών ιστορίας είναι μία και είναι μόνο Ελληνική.

Όλοι μαζί ενωμένοι μέχρι την κατάργηση της κατάπτυστης συμφωνίας και την καταδίκη των υπευθύνων στην Δικαιοσύνη. Το χρωστάμε στους νεκρούς μας ήρωες αλλά και στα παιδιά μας! ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΜΕ!

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.