Επιστολή: “Τελετάρχης” ως ελάχιστος φόρος τιμής στον Πέτρο Γαλάτουλα

2
595
Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Φιλαδέλφειας, Ευστάθιος Καραντώνης.

Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ Ευστάθιος Καραντώνης το μεσημέρι της Κυριακής, 22 Μαϊου 2022 κατά την διάρκεια της προσφώνησής του στην μεγαλειώδη παρέλαση της ομογένειας του Σικάγου αναφέρθηκε στην εκδημία του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και ηγέτη της ομογένειας Πέτρου Γαλάτουλα και κάλεσε τους ομογενείς να τηρήσουν ενός λεπτού. Τα Eλληνόπουλα και οι Έλληνες του Σικάγου ανταποκρίθηκαν με έκδηλη την συγκίνηση.

Και δεν αρκέστηκε μόνο με αυτό, αλλά απέστειλε ανοικτή επιστολή στον εκλεγμένο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Γιώργο Γεωργόπουλο, μέσω της οποία προτείνει την ανακήρυξή του αειμνήστου ως τελετάρχη της επικείμενης παρελάσεως της Νέας Υόρκης. Παράλληλα επικοινώνησε με τις “Αναμνήσεις” με την παράκληση όπως δημοσιευτεί στην στήλη των επιστολών.
Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Καραντώνη:

Αδελφέ Πέτρο,
Νιώθουμε πραγματικά υπερήφανοι που υπήρξαμε φίλοι σου, συναγωνιστές και συνοδοιπόροι όλα αυτά τα χρόνια. Η Φωτεινή σου προσωπικότητα αποτελεί φάρο αλλά και κίνητρο σε όλους εμάς να συνεχίσουμε το πετυχημένο έργο σου.

Αγαπητέ πρόεδρε της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, κύριε Γεωργόπουλε, και λοιπά μέλη του συμβουλίου.
Θα ήθελα να σας απευθύνω μια παράκληση – προτροπή, ως ένα ύστατο χαίρε, απόδοση Ύψιστης τιμής και χρέους προς τον μεγάλο αυτόν Συνέλληνα μας.

Ο Πέτρος Γαλάτουλας να ανακηρυχθεί επίσημος Τελετάρχης της παρέλασης της 5 Ιουνίου.
Τουλάχιστον η πράξη αυτή να αποτελέσει και το έναυσμα για να γυρίσουμε όλοι μια καινούργια σελίδα στα ομογενειακά τεκταινόμενα του ελληνισμού της Αμερικής.

Να ξαναγεννηθεί η ελπίδα γιατί μην ξεχνάτε ότι ο θάνατος ανήκει στη ζωή όπως ανήκει και η γέννηση.
Μακριά από έχθρες, διχόνοιες, κόντρες και δικαστικές διαμάχες.

Ας τον αφήσουμε από εκεί επάνω, από τη γειτονιά των αγγέλων να ευχαριστηθεί την μεγάλη παρέλαση που τόσο λάτρεψε όλα αυτά τα χρόνια. Του οφείλουμε πολλά.

Μετ΄ εκτιμήσεως Στάθης Καραντώνης
πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ.

- Advertisement -

2 COMMENTS

  1. Ο Στάθης Καραντώνης , απέδειξε πως
    είναι πραγματικός ΚΑΡΑΝΤΩΝΗΣ…..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.