Έντονο το άρωμα της «Μαστίχας» στην ερανική εκδήλωση υπέρ του Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ

Οι ηγέτες των χιακών σωματείων σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον υποψήφιο βουλευτή Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δυναμική, αποτελεσματική και ελπιδοφόρα ήταν η παρουσία των ηγετών της Χιακής Ομοσπονδίας και γενικότερα των Χιακών Σωματείων στην ερανική εκδήλωση που διοργανώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 23 Μαϊου 2022 στην ταβέρνα «Διόνυσος» για την οικονομική ενίσχυση της οικονομικής εκστρατείας του υποψηφίου ομοσπονδιακού βουλευτή της 8ης Περιφέρειας της Νέας Ιερσέης, Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ (Robert Menendez Jr. ).

Πρόκειται για στελέχη που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο στερέωμα της Χιακής Ομοσπονδίας και τα οποία έχουν βάλει ψηλότερα τον πήχη μετά την απόφαση της οργάνωσης να προσκαλέσει τον πατέρα του υποψηφίου, τον μεγαλύτερο φιλέλληνα όλων των εποχών, τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεως της Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ να επισκεφθεί την Χίο αυτό το καλοκαίρι.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους Φίλιπ Κρίστοφερ, Στέλιο Άνιφτο, Σάββα Κωνσταντινίδη, Ανδρέα Κωμοδρόμο, Θέο Ερμογένους, Πιτ Χαλκίδη, Γιώργο Χαλκίδη, Νίκο Καρακώστα, Έβρο Καβάζη, Γιώργο Καζάντη, Μάικ Μανάτο, Άντι Μανάτο, Μάρκο Μαρινάκη, Ντένις Μίλ, Νίκο Παφίτη, Κυριάκο Παπαστυλιανού, Κυριάκο Σκευά, Σάββα Τσίβικο και Τάσο Ζαμπά και, όπως επεσήμανε και κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος του Παγκυπρίου και της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, ήταν επιτυχημένη και ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ως προς το οικονομικό στόχο. Περιττό να αναφέρουμε ότι ξεπέρασε τις $31.000

Ο υποψήφιος βουλευτής Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα δύο ημέρες μετά την εκδημία του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρου Γαλάτουλα και ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Φίλιπ Κρίστοφερ εξέφρασε την θλίψη και εξήρε την προσφορά του αείμνηστου στην Ομοσπονδία και στην ίδια την παρέλαση.

«Οι Χιώτες στηρίζουν την προεκλογική εκστρατεία του, κ. Μενέντεζ και με την ψήφο των ομογενών και των φίλων στις 7 Ιουνίου 2022 θα τον χρίσουν υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος για την 8η εκλογική περιφέρεια της Νέας Ιερσέης και μετά τη νίκη στις εκλογές του Νοεμβρίου θα ετοιμάσουν τις βαλίτσες για την Ουάσινγκτον για να παραστούν στην ορκωμοσία του», επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας Μάρκος Μαρινάκης.

Ο κ. Μενέντεζ στις προκριματικές εκλογές της 7ης Ιουνίου 2022 θα αναμετρηθεί David Ocampo Grajales και την Ane Roseborough-Eberhard και η στήριξη της ομογένειας και των φιλελλήνων θα κάνει την διαφορά.

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση του Κυριάκου Μαραγκουδάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο υποψήφιος βουλευτής παρακολούθησε με ενδιαφέρον όλες τις εισηγήσεις των ομογενών και τις αγωνίες του για το Κυπριακό και με την ομιλία του απέδειξε ότι όχι μόνο έχει κοινά χαρίσματα με τον πατέρα του, αλλά είναι γνώστης των θεμάτων της ομογένειας, γιατί , όπως αποκάλυψε η σχέση της οικογένειας Μενέντεζ με την οικογένεια Ζαμπά έχει ξεκινήσει από την μητέρα του που δίδαξε των παιδιά των προσφύγων και ότι ο ίδιος έχει μεγαλώσει με τα παιδιά των προσφύγων.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό επεσήμανε: «Θεωρώ ότι πρέπει κάποιος να επισκεφθεί την Ελλάδα και την Κύπρο για να αντιληφθεί τη στρατηγική σημασία που έχουν εκεί, ιδίως όταν η Τουρκία έχει αυτήν την επιθετική στάση. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να δούμε την Κύπρο ενωμένη. Κάθε γενιά πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται. Ο πατέρας μου έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, αλλά δεν τελειώσαμε. Πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη. Να διασφαλίσουμε ότι η Κύπρος θα επανενωθεί και θα είναι απολύτως ελεύθερη. Είναι τιμή μου που είστε εδώ σήμερα».

Τέλος να σημειώσουμε ότι οι πολιτικές εξορμήσεις των ηγετών της Χιωτών της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2022, με την προεκλογική συγκέντρωση υπέρ της φιλελληνίδας βουλευτού της Νέας Υόρκης Κάρολιν Μαλόνι, η οποία θα λάβει χώρα στο ομογενειακό εστιατόριο «Αγνάντι» στην Αστόρια.

Σε πτώτο πλάνο ο υποψήφιο βουλευτή Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Κυριάκου Παπαστυλιανού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο ο Μάρκος Μαρινάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο πρόεδρος του Πσγκυπρίου και της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Γιώργος Αλμυρούδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Φίλιπ Κρίστοφερ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την εισαγωγική ομιλία του Φίλιπ Κρίστοφερ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

1 COMMENT

  1. Μπράβο στους ΗΓΕΤΕΣ ….. ο Μάρκος
    Μαρινάκης μάλιστα κρατάει στο αριστερό του
    χέρι μια θηλειά , προφανώς για τον λαιμό του
    ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ;.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.