Αξιότιμε, κ. εκδότη.

Ως μέλος της τέως ανεξάρτητης διαμεσολαβητικής ομάδας ενεργών Ομογενών στα δρώμενα της Ομογένειας μας, που είχε ως επικεφαλής τον κύριο Κώστα Μάστορα και ως επιπλέον μέλη της τους κ.κ. Γιώργο Αλμυρούδη, Δημήτρη Φίλιο και Νίκο Αλλισανδράτο, γνώριζα εκ των προτέρων, πως οι δυο αντιμαχόμενες πλευρές της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, δύσκολα θα έρχονταν σε συμφωνία βιώσιμης λύσης του τεράστιου προβλήματος της.

Να όμως που με την αποτελεσματική διαπραγματευτική ικανότητα του κυρίου Κώστα Μάστορα και την προτροπή του κυρίου Ευστάθιου Βαλιώτη, φάνηκε πως οι δυο αντιμαχόμενες πλευρές έβαλαν νερό στο κρασί τους και συμφώνησαν κοινή συναινέσει, στον διαπραγματευθέντα οδικό χάρτη βιώσιμης λύσης του τεράστιου προβλήματος της Ομοσπονδίας.

Η πλευρά με επικεφαλής τον κύριο Τιμολέοντα Κακούρο ζήτησε χρόνο για να φέρει την παραπάνω συμφωνία για διαβούλευση, στο λεγόμενο διοικητικό της συμβούλιο, δίνοντας μας την εντύπωση ότι θα επανέρχονταν συνυπογράφοντας το σχετικό συνυποσχετικό. Κάτι που δεν συνέβη ποτέ και έτσι έλαβε χώρα η αποτυχία της από κοινού αποδεχθείσας κατά 99% βιώσιμης λύσης, στο τεράστιο πρόβλημα της Ομοσπονδίας.

Ο Αχιλλέας Λυγγέρας.

Ο οδικός χάρτης, της εν κοινή συναινέσει επιτευχθείσας συμφωνίας, είχε προταθεί πρόσφατα εκ μέρους μου δημόσια στο COSMOS FM, που με τις μετέπειτα ελάχιστες υιοθετημένες παραλλαγές του, κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης των δυο αντιμαχόμενων πλευρών, συμπεριελάμβανε τα κάτωθι:

 1. Όλες οι μηνύσεις αποσύρονται (εκτός των προσωπικών, αλλά που θα προσπαθούσαμε να πείσουμε τους μηνυτές να τις απέσυραν).
 2. Επιτροπή παρέλασης με ισάριθμα μέλη εκ των δυο των πλευρών και με επικεφαλής κοινά αποδεχθέντος προέδρου.
 3. Εξελεγκτική επιτροπή οικονομικού ελέγχου με ισάριθμα μέλη εκ των δυο των πλευρών, με την συνδρομή forensic accountant, και με επικεφαλής κοινά αποδεχθέντος προέδρου.
 4. Επιτροπή αναμόρφωσης του καταστατικού με ισάριθμα μέλη εκ των δύο των πλευρών και με επικεφαλής κοινά αποδεχθέντος προέδρου.
 5. Επιτροπή εκλογών που θα οργάνωνε τις εκλογές της Ομοσπονδίας και θα έλεγχε αν οι συμμετέχοντες σύλλογοι, νέοι και παλιοί, πληρούσαν τους όρους συμμετοχής τους, βάσει του αναμορφωμένου καταστατικού της, με ισάριθμα μέλη εκ των δυο πλευρών και με επικεφαλής κοινά αποδεχθέντος προέδρου.
 6. Επιτροπή διοίκησης της Ομοσπονδίας μέχρι να γίνονταν οι εκλογές, με ισάριθμα μέλη εκ των δυο πλευρών και με επικεφαλής κοινά αποδεχθέντος προεδρείου, αποτελούμενο τελικά από τρεις ανεξάρτητες προσωπικότητες της Ομογένειας μας, αντί για μία.

Η ασυμφωνία των δυο αντιμαχόμενων πλευρών δυστυχώς συνεχίζεται και ως εκ τούτου το μέλλον της Ομοσπονδίας φαίνεται πως θα κριθεί από τον εισαγγελέα διαφθοράς, από το δικαστήριο και πιθανόν από το IRS, με ότι κακό αυτό συνεπάγεται για την Ομοσπονδία και την Ομογένεια μας.

Αυτό που με εκπλήσσει δυσάρεστα είναι η μηδενική συμμετοχή για την εύρεση λύσης στο τεράστιο πρόβλημα της Ομοσπονδίας, εκ μέρους πολλών επιφανών Ομογενών χορηγών της Ομοσπονδίας. Θα μπορούσαν κάλλιστα να “τραβήξουν μερικά αυτιά” αδιάλλακτων παραγόντων της Ομοσπονδίας, για να βρεθεί επιτέλους η λύση.

Κλείνοντας, κατά την ταπεινή μου γνώμη, αν δεν ηγηθούν την εκ των προτέρων μεταρρυθμισμένη Ομοσπονδία, νέοι, αδιάφθοροι, ικανοί και μορφωμένοι Ομογενείς ηγέτες αμφοτέρων φύλων, με όραμα και με τα απαιτούμενα διοικητικά προσόντα, το μέλλον της είναι προβλέψιμα σκοτεινό έως ανύπαρκτο.

Προσεύχομαι όπως η παρέμβαση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου να επιφέρει τις παραπάνω αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, για να πάει η Ομοσπονδία μπροστά. 

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Πάντα με σεβασμό στην Ομογένεια μας.
Αχιλλέας Λυγγέρας, Commercial Real Estate and Business Developer, New York.

-Advertisement-

4 COMMENTS

 1. Στο χωριό μου οι Παλαιοί έλεγαν μια
  σοφή κουβέντα: “ Όποιος ανακατεύεται με
  τα πίτουρα θα τον φάνε οι ΚΟΤΕΣ …”.

 2. Αγαπητέ κύριε Τάτση, ως γέννημα θρέμμα μιας αγροτικής περιοχής της Θεσσαλίας, μου είναι πανεύκολο να τιθασεύω τις ΚΟΤΕΣ η τις ΚΟΤΟΥΛΕΣ, πριν καν να διανοηθούν να με φάνε και ο νοών νοείτο.

 3. Τα περί 99% δεν ισχύει, εγώ θα έλεγα 15% τα βρήκαν… Βιώσιμη λύση δεν υπάρχει… Η μόνη λύση είναι τα δικαστήρια. Οι παρανομίες, όπως αυτή του κλεισίματος της Ομοσπονδίας από έναν πρώην πρόεδρο που παρέδωσε από μόνος του την εξουσία, με βάση τα πρακτικά που ο ίδιος έγραψε και υπόγραψε, δεν πρέπει να μείνει έτσι… Εδώ έχουν γίνει ΟΡΓΙΑ !!! Κάποιοι χαίρονται τώρα, το παίζουν εξουσία και λένε ρητορίες, αλλά η απλή λογική μου, μου λέει ότι δεν θα χαίρονται για πολύ…

 4. Εσύ αγόρι μου είσαι στην δική σου κοσμάρα από ότι φαίνεται με την δήλωση σου. Αμφισβητείς την ωμή αλήθεια του 99%; Μήπως τελικά το μυαλό σου λειτουργεί με ανάποδα δεξιόστροφα γρανάζια; Άσε μας πρωί πρωί να απολαύσουμε το καφεδάκι μας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.