Ενθουσιώδης η ερανική εκδήλωση των ομογενών του Μπρούκλιν υπέρ του Μιχάλη Ταννούση

0
258
Στιγμιότυπο από την ομιλία του πολιτειακού βουλευτή του Μπρούκλιν και του Στάτεν Αϊλαντ Μιχάλης Ταννούσης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το ζεύγος Γιώργου και Κέι (Κυριακής) Μαλαφή το βράδυ της Τετάρτης, 10 Νοεμβρίου 2021 φιλοξένησαν στην οικία τους στο Μπρούκλιν μια ενθουσιώδη ερανική εκδήλωση για την υποστήριξη του ομογενή πολιτειακού βουλευτή του Μπρούκλιν και του Στάτεν Άϊλαντ Μιχάλη Τανούση.

Οι ιδανικές για την εποχή καιρικές συνθήκες παρείχαν την δυνατότητα στους ομογενείς να απολαύσουν τα πλούσια εδέσματα και να συνομιλήσουν επί μακρόν τόσο με τον κ. Μιχάλη Ταννούση, όσο και μεταξύ τους, διότι μερικοί εξ αυτών επέστρεψαν πρόσφατα από την γενέτειρα και η κουβέντα εστιάστηκε στην προσφορά των ομογενών στην ιδιαίτερή τους πατρίδα, τόσο ατομικά, όσο και συλλογικά και παρείχαν την δυνατότητα στον γράφοντα να πληροφορηθεί γεγονότα τα οποία αποτελούν πολύτιμο πετραδάκι της αέναης προσφοράς των ομογενών στην γενέτειρα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους Γιώργο και Κέι Μαλαφή, Ζωή Κουτσουπάκη, Σταμάτη Λιλικάκη, Άγγελο Ρήγα, Πολ Μπριγιάνο και Βασίλειο Καπετανάκη και η ανταπόκριση των ομογενών ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Παρέστησαν αρκετοί νέοι, καθώς επίσης και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Τριών Ιεραρχών του Μπρούκλιν, π. Ευγένιος Παπαγιαννάκος

Η κ. Ζωή Κουτσουπάκη μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ότι μερικοί που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παραστούν απέστειλαν τον οβολό τους και κατάφεραν έτσι να ξεπεράσουν τον αρχικό οικονομικό στόχο.

Αναφερόμενη στον Μιχάλη Ταννούση επεσήμανε ότι προ ενός έτους κατάφεραν να εκλέξουν έναν πολλά υποσχόμενο πολιτικό, που σέβεται τις αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και που τιμά την ψήφο των ομογενών και των Αμερικανών συμπολιτών τους του Μπρούκλιν και του Στάτεν Αϊλαντ.

«Πρέπει όχι μόνο να εξασφαλίσουμε την επανεκλογή του, αλλά και να προλειάνουμε το έδαφος για την ανέλιξή του και την εκλογή του σε ανώτερα αξιώματα, γιατί όχι και στο Κογκρέσο», επεσήμανε η κ. Κουτσουπάκη.

Από αριστερά διακρίνονται οι Τσαρλς Καπετανάκης, Κέι Μαλαφή, Γιώργος Μαλαφής, Μιχάλης Ταννούσης, Ζωή Κουτσουπάκη και Βασίλειος Καπετανάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο 91χρονος Βασίλειος Καπετανάκης, ο οποίος συμμετείχε στην οργανωτική επιτροπή δεν μπόρεσε να παραστεί. Αντ’ αυτού παρέστη και μίλησε ο εγγονός του Βασίλειος Καπετανάκης, ο οποίος εξέπληξε το ακροατήριο με την ομιλία του.

Ο Βασίλειος Καπετανάκης είναι γιος του Τσαρλς Καπετανάκη δικηγόρου και συνάμα προέδρου της Σχολικής Επιτροπής του Ελληνικού Σχολείου Τσάρτερ του Μπρούκλιν, που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» προλείανε το έδαφος για την εκστρατεία του Αντώνη Ξανθάκη και την εκλογή της Νικόλ Μαλλιωτάκη, του Αντριου Γουνάρδη και του ιδίου του Μιχάλη Ταννούση στο Μπρούκλιν και στο ΣΤάτεν Άϊλαντ.

Ο Γιώργος Μαλαφής και η Κέι Μαλαφή οι οποίοι έχουν φιλοξενήσει πολλές ερανικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις καλωσόρισαν τους παρισταμένους και υπενθύμισαν στους ομογενείς ότι δεν έχει μόνο σημασία να ενισχύουν οικονομικά τις εκστρατείες, αλλά πρέπει να συμβάλλουν στην κινητοποίηση των ψηφοφόρων για την εκλογή Ελληνοαμερικανών και φιλελλήνων τόσο σε δημοτικό, όσο σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο.

Οι ομογενεις ενώ παρακολουθοούν τις προσφωνήσεις. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο π. Ευγένιος Παπαγιαννάκος συνεχάρη την οικογένεια Μαλαφή για την πρωτοβουλία και συνέστησε στον κ. Ταννούση και σε όλους να αναζητούν και να αγωνίζονται για την αλήθεια, ούτως ώστε να παραμείνει ζωντανό το αμερικανικό όνειρο.

Παράλληλα συνέστησε στον κ. Ταννούση να συμμετάσχει στις εκπομπές του «Cosmos – FM» για να μάθει η ομογένεια την αλήθεια σχετικά με τα τεκταινόμενα στην πολιτική αρένα του Άλμπανι, την πρωτεύουσα της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Μιχάλης Ταννούσης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έλκει την καταγωγή του από τα κατεχόμενα της Κύπρου, έχει διατελέσει βοηθός εισαγγελέας και είναι ο πρώτος κυπριακής καταγωγής που εκλέχτηκε ποτέ στην πολιτειακή βουλή.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα μια περίπου εβδομάδα μετά τις γενικές εκλογές και ο κ. Ταννούσης τις χαρακτήρισε ιστορικές καθώς περιείχαν πολλές εκπλήξεις και το πιο σημαντικό ήρθαν να υπενθυμίσουν σε όλους ότι οι εθνικές μειονότητες που συνθέτουν το πολυεθνικό μωσαϊκό της Νέας Υόρκης έχουν γυρίσει τις πλάτες στο Δημοκρατικό Κόμμα και άλλαξαν τα δεδομένα.

Από αριστερά διακρίνονται οι Βαρθολομαίος Μπενετάτος, Γιάννης και Ελένη Χαρά, Γκας Μαλλάς, Τσάρλς Καπετανάκη και Κέι Μαλαφή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στο Άλμπανι επεσήμανε ότι είναι πολύ πιο χειρότερη από ό,τι νόμιζε προ δύο ετών όταν αποφάσισε να κατέβει στον πολιτικό στίβο.

Ο ομιλητής επεσήμανε ότι όλη του την ζωή υπηρέτησε το νόμο και την δικαιοσύνη, η οποία στηρίζεται στα δεδομένα, ενώ στο Άλμπανι αντί να θέσουν υπεράνω πάντων τα συμφέροντα των πολιτών θέτουν τα συμφέροντα των πολιτικών. Νομοθετούν και αποφασίζουν χωρίς να λάβουν υπόψη τα δεδομένα και ξοδεύουν χρήματα χωρίς να υπολογίζουν το κόστος που θα έχουν σε κάθε φορολογούμενο πολίτη.

Ο κ. Ταννούσης κάλεσε τους ομογενείς να ακολουθήσουν το παράδειγμα των άλλων κοινοτήτων μεταναστών και κάνουν την διαφορά στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022, στις οποίες θα κριθούν οι αναλογίες σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο.

Από αριστερά διακρίνονται οι Βασίλειος Καπετανάκης, Τσάρλς Καπετανάκης, Νίκος Ορφανός και Ζωή Κουτσουπάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.