Επιστολή: Οι επισκέψεις του Φ. Φόρτωμα στα σχολεία

0
Ο κ. Φίλιππος Φόρτωμας σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την υποδιευθύντρια Παναγιώτα Λιλικάκη, την αναπληρώτρια συντονίστρια του Γραφείου Παιδείας στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Παναγιώτα Πεχλιβανίδη και τους μαθητές του Ημερήσιου Σχολείου "Αργύριος Φάντης" του Μπρούκλιν.

Αξιότιμε, κ. διευθυντά,

Ανέκαθεν την περίοδο των παρελάσεων πολιτικοί από την γενέτειρα επισκέπτονται τη Νέα Υόρκη. Εκπρόσωποι της κυβέρνησης και βουλευτές κατά καιρούς επισκέπτονται τα σχολεία, απλά και μόνο για το θεαθήναι. Και στην φετινή παρέλαση ήρθαν βουλευτές όλων των κομμάτων, αλλά μόνο ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς και βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας εκδήλωσε ενδιαφέρον για τα σχολεία. Ακολούθησε, μάλιστα, το παράδειγμα του γενικού Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννη Χρυσουλάκη που έχει ταχτεί απερίφραστα και στηρίξει την ελληνική παιδεία.

Ο κύριος Φίλιππος Φόρτωμας ασχολήθηκε εκτός των άλλων πολύ περισσότερο με την ελληνική παιδεία και τα σχολεία της ομογένειας. Όχι μόνο επισκέφτηκε τα σχολεία αλλά κάθισε στις αίθουσες διδασκαλίες, παρακολούθησε μαθήματα και συνομίλησε με μαθητές και δασκάλους.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το Ημερήσιο Σχολείο της κοινότητος των Αγίων Κωσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν, το γνωστό σε όλους «Αργύριος Φάντης» και το Ελληνικό Κλασσικό Σχολείο Τσάρτερ του Μπρούκλιν (Hellenic Classical Charter School).  

Η Στέλλα Κοκόλη και ο Φίλιππος Φόρτωμας. Φωτογραφία: Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασπορά

Ο κ. Φόρτωμας και στα δύο σχολεία άκουσε τα παιδιά, τους κάλεσε να του γράψουν μηνύματα για την Ελλάδα. Και στα δύο σχολεία έτυχε θερμής υποδοχής. Μάλιστα στο Σχολείο Τσάρτερ του Μπρούκλιν η μπάντα του σχολείου τον υποδέχθηκε με ελληνικά εθνικά άσματα,

Η πρωτοβουλία αυτή του κυρίου Φόρτωμα, είθε να γίνει ένα βήμα θετικό και να συνεχιστεί ώστε κι άλλοι που έρχονται από την Ελλάδα να δουν και να βιώσουν ότι καλό γίνεται εδώ στην ομογένεια και να το μεταφέρουν στην πατρίδα μας, την Ελλάδα.

Εύγε κύριε Φόρτωμα. Εύχομαι και η Ελλάδα να εκπέμψει ένα καινούργιο μήνυμα συνεργασίας αλλά και η ομογένεια να συσπειρωθεί, να καθίσει στο τραπέζι της συνομιλίας, να παραδώσει τα όπλα της διαμάχης και να γίνει μια μεγάλη οικογένεια, όπως απαιτείται στη σημερινή εποχή….  

Πρέπει να διατηρήσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε την γλώσσα, τον πολιτισμό και τις ελληνοχριστιανικές μας παραδόσεις. Το χρειαζόμαστε εμείς εδώ, αλλά το χρειάζεται και η Ελλάδα διότι, από τους Έλληνες της Διασποράς πολλά έχει να κερδίσει.

Εμείς οι ομογενείς ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε και από την πατρίδα μας, την Ελλάδα, βοήθεια σε διάφορα θέματα παιδείας και πολιτισμού.

Ευχαριστώ,

Στέλλα Κοκόλη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.