ΑΘΗΝΑ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Χημικά, ρόπαλα,καπνογόνα, προπηλακισμοί, ξυλοδαρμοί και βανταλισμός του αγάλματος του Τρούμαν ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της πορείας του ΚΚΕ στην Αθήνα τα οποία απαθανάτισε ο φωτορεπόρτερ της Ευρωκίνησης Μιχάλης Καραγιάννης και τα οποία έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μίλησαν πολλοί ομιλητές μεταξύ των οποίων και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,

«Η υπογραφή της νέας συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ και ιδιαίτερα η διατήρηση και η επέκταση των στρατιωτικών αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα, οδηγούν μόνο σε ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια τον ελληνικό λαό, σε ακόμα μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση την περιοχή, σε ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή σε επεμβάσεις, σε αποστολές εκτός συνόρων και σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και γι’ αυτό υψώνουμε από σήμερα ένα στεντόρειο “όχι” απέναντι σε όλα αυτά.

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα λόγο των δακρυγόνων και πανογόνων στην πορεία του ΚΚΕ. Φωτογραφία: (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΗΣ)

Συνεχίζουμε τον αγώνα, συνεχίζουμε την αντίσταση» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη μεγάλη συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στη Στρατιωτική Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, στην πλατεία Συντάγματος, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Στιγμιότυπο από τις συμπλοκές στην πορεία του ΚΚΕ στην Αθήνα. Φωτογραφία: (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΗΣ
Μικρής έντασης επεισόδια στην πορεία του κκε πρός την Αμερικάνικη πρεσβεία,όταν διαδηλωτές πέταξαν μπογιά στο άγαλμα του Τρούμαν, Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΗΣ)
Μικρής έντασης επεισόδια στην πορεία του κκε πρός την Αμερικάνικη πρεσβεία,όταν διαδηλωτές πέταξαν μπογιά στο άγαλμα του Τρούμαν, Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΗΣ)
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.