Το Ελληνορθόδοξο Ίδρυμα Βαλουκλή της Κωνσταντινούπολης επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης, προκειμένου να δει από κοντά την καταστροφή που προκάλεσε η πρόσφατη πυρκαγιά στο κτίριο του γηροκομείου και να ενημερωθεί για τα σχέδια αποκατάστασης. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τους τροφίμους του γηροκομείου που φιλοξενούνται στο νοσοκομείο του Ιδρύματος .

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε «Επισκέφθηκα το γηροκομείο και νοσοκομείο Βαλουκλή της Κωνσταντινούπολης. Ο πόνος για την καταστροφή από την πρόσφατη πυρκαγιά είναι μεγάλος. Ακόμα μεγαλύτερη όμως είναι η Πίστη μας η οποία αποτελεί και οδηγό για να ξεπερνάμε κάθε δοκιμασία. Η ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, οι Έλληνες παντού στον κόσμο, η Μητέρα Πατρίδα θα συμβάλουμε ώστε το κτίριο – σύμβολο του Ελληνισμού της Πόλης να ακτινοβολήσει και πάλι».

Να σημειωθεί ότι ο Υφυπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή την έναρξη του νέου Εκκλησιαστικού Έτους. Κατά την παραμονή του, θα παραστεί στην πανηγυρική Πατριαρχική και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Ινδίκτου και θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ελληνικής Μειονότητας.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.