ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Γιάννης Στάικος (μπουζούκι – τραγούδι), η Ειρήνη Τσιάρη (τραγούδι), o Δήμος Δημούσης (βιολί) και ο Μπάμπης Σαμπελίδης (πλήκτρα) το βράδυ της Τρίτης, 30ης Αυγούστου 2022 μοιράστηκαν την σκηνή της Πλατείας Αθηνών με μέλη του συγκροτήματος «Noora Belly Dancers» και χάρισαν μια αξέχαστη εμπειρία στους ομογενείς και στους άλλους Αστοριείς.

Η εν λόγω Ελληνική Βραδιά διοργανώθηκε από την Διοικούσα Επιτροπή της Πλατείας Αθηνών και είχε ως χορηγούς τις εταιρείες «Amorelli Realty» και «George Gatzonis DDS».

Ο Γιάννης Στάικος και η Ειρήνη Τσιάρη ερμήνευσαν διαχρονικά τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου, ρεμπέτικα και λαϊκά και έδωσαν το έναυσμα σε ακροατές να κατέλθουν στην πίστα και να επιδείξουν τις χορευτικές ικανότητες.

Η Ειρήνη Τσιάρη και ο Γιάννης Στάικος. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

Την ερχόμενη Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 την σκυτάλη θα παραλάβει η Έλενα Μπάση με χορηγό την ομογενειακή κτηματομεσιτική εταιρεία Metropolis Realty

Ελληνικές Βραδιές

Οι Ελληνικές Βραδιές, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έχουν ξεκινήσει προ τριάντα και πλέον ετών και αποτελούν μια από τις πιο σημαντικές δράσεις της Διοικούσας Επιτροπής. Στην ίδια Πλατεία τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κάθε Τετάρτη θα διεξάγονται οι Ιταλικές Βραδιές, ενώ τον Σεπτέμβριο την σκυτάλη αναμένεται να αναλαμβάνουν οι λατινικές βραδιές.

Διοικούσα Επιτροπή

Η διοικούσα Επιτροπή της Πλατείας Αθηνών απαρτίζεται από τους κ.κ. Τζορτζ Ντέλη, πρόεδρο, Γιώργο Αλεξίου, αντιπρόεδρο, Γιώργο Σταματιάδη, ταμία, Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων, Χρήστο Καραστάθη, καλλιτεχνικό διευθυντή, Γιώργο Μανωλούκου, υπεύθυνο ασφάλειας, Αγγελική Ψώνη, νομική σύμβουλο και Γιώργο Ζούβελο υπεύθυνο ΜΜΕ.

Σε πρώτο πλάνο η Ειρήνη Τσιάρη. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

Πλατεία Αθηνών

Η Πλατεία Αθηνών ως γνωστόν ανήκει στην Υπηρεσία Πάρκων του Δήμου της Νέας Υόρκης, συνεπώς τα αγάλματα και οι μαρμάρινες κολώνες θα συντηρούνται από την εν λόγω Υπηρεσία, διότι για κάθε έργο υπάρχει ξεχωριστό αποθεματικό ταμείο.

Η Πλατεία Αθηνών βρίσκεται στη συμβολή της 30ής Λεωφόρου και της 30ής Οδού στην Αστόρια. Στην είσοδό της υπάρχει άγαλμα της θεάς Αθηνάς, ενώ στο βάθος υπάρχουν κολώνες παρόμοιες με εκείνες των Δελφών και κοντά τους, το άγαλμα του Σωκράτη.

Στην αριστερή γωνία είχε τοποθετηθεί η προτομή του Αριστοτέλη, ενώ στη δεξιά γωνία της Πλατείας έχει τοποθετηθεί το άγαλμα του Σοφοκλή.

Ο Δήμος της Νέας Υόρκης έχει αναγνωρίσει τον ρόλο της Διοικούσας Επιτροπής και της Ομογένειας στη δημιουργία της Πλατείας Αθηνών και το 2015 μετονόμασε την 30ή Λεωφόρο μπροστά στην Πλατεία Αθηνών σε «Οδός Ντένη Συντήλα» («Dennis Syntilas Way») τιμώντας έτσι την μνήμη του ιδρυτή και πρώτου προέδρου της Πλατείας, του αειμνήστου Ντένη (Δημοσθένη) Συντήλα.

Μέλος του συγκροτήματος Noora Belly Dancers. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Μέλος του συγκροτήματος Noora Belly Dancers. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Η Ειρήνη Τσιάρη. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.