Επανήλθε η ελπίδα στο Μανχάταν – ανοίγουν το ένα μετά το άλλο τα ιστορικά ξενοδοχεία

0
100
Αυξημένη και η κίνηση των πεζών στο Μανχάταν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απίστευτες με όλη την σημασία τις λέξεως είναι οι αλλαγές που συντελέστηκαν την περίοδο της πανδημίας στο Μανχάταν και οι οποίες ενισχύουν την αισιοδοξία και την πεποίθηση ότι η μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης επιστρέφει δριμύτερη.

Το καθιερωμένο χθεσινό οδοιπορικό των «Αναμνήσεων» στην καρδιά του Μανχάταν και τα στιγμιότυπα που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός μιλούν από μόνα τους και αποδεικνύουν ότι το Μανχάταν όπου διατηρούν τις επιχειρήσεις και τις περιουσίες, είτε εργάζονται πολλοί ομογενείς εξέρχεται από την κρίση και μάλιστα δριμύτερο.

Τόσο η κίνηση των οχημάτων, όσο και των πεζών στους δρόμους ήταν αυξημένη και σε αρκετές περιοχές γινόταν μετ’ εμποδίων, καθώς στις διαβάσεις υπήρχαν πολλοί Νεοϋορκέζοι και επισκέπτες από τις άλλες περιοχές της Αμερικής.

Τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό έχουν πλέον χαλαρώσει και αρκετοί – κυρίως οι εμβολιασμένοι – άρχισαν πλέον να κυκλοφορούν χωρίς μάσκες.

Στις καντίνες φαγητού που υπήρχαν απέναντι από το Empire State Building εμφανίστηκαν και πάλι οι ουρές, ενώ η εστίαση τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους έχει ήδη πάρει τα πάνω της, καθώς άρχισε η σταδιακή επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία των μεγάλων εταιρειών.

Τα ιστορικά ξενοδοχεία άρχισαν να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να επαναλειτουργήσει το ιστορικό ξενοδοχείο Plaza στην συμβολή της 59ης Οδού και της 5ης Λωφόρου καθώς επίσης και αρκετά άλλα εικονικά ξενοδοχεία της Πλατείας Times Square.

Η κίνηση στο Metro της Νέας Υόρκης έχει αυξηθεί και πλησιάζει τις προ κορωνοϊού εποχές.

Αυξημένη η κίνηση στους δρόμους του Μανχάταν Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Παρά ταύτα οι τουρίστες από τρίτες χώρες στο Μανχάταν είναι απειροελάχιστοι, διότι οι ομοσπονδιακές αρχές απαγορεύουν την είσοδο τουριστών από την συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της Ευρώπης και των άλλων ηπείρων.

Αυξημένη η κίνηση στις καντίνες φαγητού του Μανχάταν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Αυξημένη η κίνηση στα πεζοδρόμια του Μανχάταν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ελάχιστοι επισκέπτες απολαμβάνουν ανέμελοι την βόλτα τους στο Μανχάταν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.