ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Επανήλθε δριμύτερη η απονομή επάθλων και βραβείων των Παιδικών Ομάδων «Ελευθέρια Παγκυπρίου», η οποία κατά κανόνα σηματοδοτεί την λήξη της ποδοσφαιρικής σεζόν. Το 2020 η καθιερωμένη τελετή δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και στα πρόσωπα των παιδιών, των γονέων, των προπονητών και των στελεχών του Διοικητικού Συμβουλίου και του ιδίου του προέδρου Νίκου Τζιάζα διέκρινε κανείς την χαρά και την ικανοποίηση διότι η απόφασή τους να την  διοργανώσουν όπως και τα προηγούμενα χρόνια δικαιώθηκε και υπερκεράστηκε.

Η εν λόγω τελετή είναι ιστορική για τρεις λόγους. Ο πρώτος σχετίζονταν με το γεγονός ότι η εν λόγω τελετή ήταν η πρώτη της μετά κορωνοϊού εποχής και συνάμα αποτέλεσε το μαζικότερο αθλητικό γεγονός. Ο δεύτερος λόγος με το γεγονός ότι συνέπεσε με την 40ή επέτειο της ιδρύσεως των παιδικών ομάδων  και ο τρίτος με το γεγονός ότι η ομάδα των 12χρονων «U -12» υπό την διεύθυνση του Κώστα Μάικλ κέρδισε το κύπελλο u-12s Challenge State Cup 2021.

Η ομάδα, όπως δήλωσε στις «Αναμνήσεις» ο πρόεδρος των Ελευθέριων Νίκος Τζιάζας, ήταν αήττητη και στις 6 Ιουνίου 2021 αναμετρήθηκε στον τελικό με την «Lynbrook / East Rockaway Arsenal» και νίκησε 3 με 2 και στέφθηκε πρωταθλήτρια.

Η τελετή έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου, 19 Ιουνίου 2021, στο γήπεδο της Con Edison στην Αστόρια το οποίο είχε ντυθεί στα γαλανόλευκα.  Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τους αγώνες ποδοσφαίρου όλων των κατηγοριών και συνεχίστηκαν με το γεύμα και την απονομή των επάθλων.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου και της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, Νίκος Παφίτης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Τμήματος του Παγκυπρίου Μαρτίνος Κυπριανού και ο ιδρυτής των ομάδων Μάικ Λεάνδρου.

Ο πρόεδρος των Αθλητικών Ομάδων Νίκος Τζιάζας καλωσόρισε τον επίτιμο πρόεδρο και ιδρυτή των ομάδων Μάικ Λεάνδρου και τόνισε ότι όταν άρχισε να ασχολείται με τις ομάδες δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μετά από 40 χρόνια οι ομάδες θα είναι πιο ισχυρές από ποτέ και ότι θα παράσχουν την δυνατότητα σε πάνω από διακόσια παιδιά κατά μέσο όρο κάθε χρόνο να αθληθούν και να αποκτήσουν φιλίες οι οποίες αντέχουν στον χρόνο.

Στυιγμιότυπο από την απονομή των μεταλλίων και των βραβείων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Παράλληλα τόνισε ότι στα γήπεδα η νεότερη γενιά δεν διδάσκεται μόνο ποδόσφαιρο, αλλά το ήθος και το ευ αγωνίζεστε, το φιλότιμο και την συντροφικότητα.

Αναφερόμενος στις δυσκολίες της ποδοσφαιρικής σεζόν 2020 -2021 τόνισε ότι οι προπονήσεις συνεχίστηκαν τόσο σε ανοικτά όσο και κλειστά γήπεδα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των ομάδων που συμμετείχαν σε διαφορετικές κατηγορίες και συνεχάρη την ομάδα αρένων U-12 που στέφθηκε πρωταθλήτρια.

Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου και της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τα στελέχη και υπενθύμισε σε όλους η φανέλα του Παγκυπρίου σημαίνει συνέχιση του αγώνα για την ελευθερία της Κύπρου από τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα.

Στυιγμιότυπο από την απονομή των μεταλλίων και των βραβείων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

«Αν και πέρασαν 47 ολόκληρα χρόνια ο αγώνας συνεχίζεται» υπενθύμισε στους αθλητές το κ. Κρίστοφερ.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, Νίκος Παφίτης μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του προέδρου Κυριάκου Παπαστυλιανού και τόνισε ότι η Ομοσπονδία θα προσφέρει δύο χιλιάδες δολάρια για την παροχή υποτροφιών στους αριστούχους μαθητές και ποδοσφαιριστές.

Ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ προσέφερε εξ ιδίων χίλια δολάρια για τον ίδιο σκοπό.

Αμέσως μετά έγινε η απονομή των επάθλων, ενώ η ομάδα U-12 σήκωσε με υπερηφάνεια το τρόπαιο.

Τέλος να σημειώσουμε ότι τον συντονισμό της τελετής ανέλαβε για μια ακόμη φορά ο συντονιστής νεολαίας Στηβ Μπατάλας.  

Οι γονείς με τα παιδιά κατά την διάρκεια του γεύματος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Σε πρώτο πλάνο ο πρόεδρος των Ελευθέριων – Παγκυπρίου Νίκος Τζιάζας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Στιγμιότυπο από τους αγώνες που προηγήθηκαν της τελετής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Στυιγμιότυπο από την απονομή των μεταλλίων και των βραβείων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Στιγμιότυπο από τους αγώνες που προηγήθηκαν της τελετής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Η πρωταθλήτρια ομάδα U-12 των Ελευθέριων – Παγκυπρίου.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.