ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με λαμπρότητα και την αρμόζουσα ευσέβεια, γιορτάστηκε στον Καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδος, στο Μανχάταν η Κυριακή της Πεντηκοστής, που φέτος συμπίπτει με την Γιορτή του Πατέρα. Στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Μαζί του ο ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού π. Νικόλαος Καρλούτσος και ο π. Σωτήριος Μιχαλάτος καθώς και ο Αρχιδιάκονος Διονύσιος και ο διάκονος Βαρθολομαίος.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στον Εσπερινό, που ακολούθησε την Θεία Λειτουργία κατά την διάρκεια του οποίου διαβάζονται οι ευχές της Γονυκλισίας.

Φέτος για πρώτη φορά στην διάρκεια της γονυκλισίας οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα ειδικά ανακλινόμενα γόνατα που τοποθετήθηκαν στην βάση των στασιδιών. Μια δωρεά του ζεύγους Στέλλας και Τζίμυ Παντελίδη.

Στην διάρκεια των ευχών της γονυκλισίας ένα από τα παιδάκια που ήταν στο ναό άρχισε να γκρινιάζει και να θορυβεί σε βαθμό που αρκετοί από τους πιστούς ενοχλήθηκαν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος μαζί τον π. Νικόλαο Καρλούτσο και τον π. Σωτήριο Μιχαλάτο έκοψαν από κοινού το κέικ, όπου αναγραφόταν η φράση: «Πολλά τα έτη Σεβασμιώτατε, Πάτερ και Δέσποτα». Φωτογραφία: ETA PRESS

Ωστόσο μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο γεγονός και τόνισε ότι ο ίδιος ήταν χαρούμενος με τον θόρυβο γιατί ο Καθεδρικός είναι μια ζωντανή κοινότητα.

Μάλιστα από την Κυριακή της Πεντηκοστής όλα τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί κατά την διάρκεια της πανδημίας έπαψαν να ισχύουν και πολλοί από τους πιστούς δεν φορούσαν μάσκες.

Εύχομαι, είπε, ο κ. Ελπιδοφόρος το Άγιο Πνεύμα, να μας φωτίσει όλους, να μας καθαρίσει και να μας κάνει άξιους στις μεγάλες δωρεές του Θεού. Ελπίζω, κατέληξε, του χρόνου να είμαστε διπλάσιοι και τριπλάσιοι.

Ο π. Νικόλαος κάλεσε νωρίτερα την Χορωδία του Καθεδρικού να ψάλει το πολυχρόνιο και αναφέρθηκε στην επέτειο των δύο ετών από την ανάληψη των καθηκόντων του Αρχιεπισκόπου.

Ο άρχων του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα κ. Στιβ Τσερπέλης, η κ. Πολέτ Πούλος και η κ. Πολίν Κοτσιλίμπας, παρακάθησαν μεταξύ άλλων, στο τραπέζι του Αρχιεπισκόπου, στην δεξίωση που παρατέθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου. Φωτογραφία: ETA PRESS

Ακολούθησε μια μίνι δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου του Καθεδρικού στην διάρκεια της οποίας ο π. Νικόλαος παρουσίασε ένα μεγάλο κέικ στον Αρχιεπίσκοπο και του ευχήθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο ετών από την ανάληψη των καθηκόντων του (22 Ιουνίου).

Ο κ. Ελπιδοφόρος κάλεσε τότε τον π. Νικόλαο εκ δεξιών και τον π. Σωτήριο εξ ευωνύμων και έκοψαν από κοινού το κέικ, που παρήγγειλε προς τιμή του Αρχιεπισκόπου η Κοινότητα.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.