ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ. Εντυπωσιακή και άκρως συγκινητική ήταν η 7η Βραδιά Ελληνικής Κληρονομιάς που διοργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 7 Σεπτεμβρίου 2022, στο Citizens Bank Park της Φιλαδέλφειας πριν την έναρξη και κατά την διάρκεια του αγώνα μεταξύ της γηπεδούχου Philadelphia Phillies και της Miami Marlins, ο οποίος έληξε με την 5-6 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας.

Αν και οι αθλητές δεν μπόρεσαν να χαρίσουν στο κατάμεστο γήπεδο την χαρά της νίκης, εν τούτοις η ομογένεια της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης βίωσε ανεπανάληπτες στιγμές υπερηφάνειας όταν είδε την πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και τον ύπατο πρόεδρο της Φιλαδέλφειας να λαμβάνουν την μπάλα από την μασκότ «The Phillie Phanatic» και να κηρύττουν κατ΄ αυτόν τον τρόπο τον αγώνα.

Η πρωτοβουλία για την εν λόγω βραδιά ανήκει στο Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο και τον πρόεδρό του Νίκο Λαρυγκάκη. Ξεκίνησε προ δέκα περίπου ετών και αποτέλεσε έναν θεσμό για την ομογένεια της τριπολιτειακής περιοχής. Τα δύο τελευταία χρόνια ακυρώθηκε λόγω του κορωνοϊού και το βράδυ της Τετάρτης επέστρεψαν και πάλι τα χαμόγελα.

Οι διοργανωτές της βραδιάς εκτιμούν ότι παραβρέθηκαν επτακόσιοι περίπου ομογενείς. Καταλυτικό ρόλο στην προετοιμασία της βραδιάς και στην κινητοποίηση των ομογενών έπαιξαν επιφανείς προσωπικότητες της ομογένειας με προεξάρχοντα τον Γιάννη Βασιλείου, που ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του Δημοσθένη Βασιλείου.

Στην εν λόγω βραδιά συμμετείχαν τα χορευτικά «Πήγασος» του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Νταρμπι της Πενσιλβάνιας το οποίο ερμήνευσε τους παραδοσιακούς χορούς με τις λαογραφικές ενδυμασίες, το χορευτικό «Ζέφυρος» του Αγίου Γεωργίου στην Μίντια Πενσιλβάνιας με τις φανέλες της γηπεδούχου ομάδας και η χορωδία του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνιας, η οποία ήταν ντυμένη στα γαλανόλευκα και η οποία ερμήνευσε τους εθνικούς ύμνους

Ο Δημήτρης Κόκοτας, η πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και η μάσκοτ Philly Phanatic. Φωτογραφία: www.photobystellios.com

Η Βραδιά ήταν αφιερωμένη στην 100ή επέτειο της ιδρύσεως της AHEPA της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών και προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση το σύντομο βίντεο το οποίο προέβαλε την πολυσχιδή δράση και προσφορά της οργάνωσης.

Η εν λόγω βραδιά ήταν η πρώτη για την πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον η οποία αποκάλυψε ότι ήταν και παραμένει οπαδός της γηπεδούχου ομάδας.

Το χορευτικό “Πήγασος” της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
Από αριστερά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Δημήτριος Κόκοτας, Νίκος Λαρυγκάκης και πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
Οι νέοι της GOYA της κοινότητας του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ που ερμήνευσαν τους εθνικού ύμνους. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
Το Χορευτικό της Κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στην Μίντια Πενσιλβάνιας. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.