Έκθεση για το Άγιον Όρος στο Μαλλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο της Βοστώνης

0
33
Η αφίσα.

Η Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Mount Athos Foundation of America παρουσιάζουν στην Αμερική την εκδήλωση με τίτλο «Άγιον Όρος. Η κιβωτός της Ορθοδοξίας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 στο Μαλλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο (Maliotis Cultural Center) του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει την παρουσίαση της ομότιτλης έκθεσης, στην οποία αποτυπώνεται η χιλιόχρονη ιστορία του Αγίου Όρους μέσα από κείμενα και φωτογραφικό υλικό. Για τον σκοπό αυτό, έχουν σχεδιαστεί ειδικά ταμπλό στα είκοσι εκ των οποίων παρουσιάζεται το ιστορικό των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, ενώ στα υπόλοιπα, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν βασικές πληροφορίες για την ιστορία και τους θεσμούς, την τέχνη, την αρχιτεκτονική, την πνευματική ζωή και το φυσικό περιβάλλον του Αγίου Όρους. Η έκθεση θα παραμείνει στους χώρους του Maliotis Cultural Center μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. 

Επίσης, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα αφιερωμένη στην αθωνική πολιτεία, η οποία περιλαμβάνει ομιλίες από ιερομόναχους, ξενάγηση στην έκθεση, προβολή κινηματογραφικού υλικού σχετικό με το Άγιον Όρος του έτους 1929 και παρουσίαση του αρχείου του Πανεπιστημίου Princeton για το Άγιον Όρος. Την ημερίδα θα χαιρετήσει μεταξύ άλλων και ο σεβασμιότατος αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.  

Την έκθεση έχει επιμεληθεί ο Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας κ. Αναστάσιος Ντούρος. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου 2022.

Πηγή: Αγιορειτική Εστία

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.