Έναρξη λειτουργίας του Παγκοσμίου Δικτύου Επτανησίων Επιστημόνων

1
Η αφίσα του Συνεδρίου

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών έθεσε υπό την αιγίδα της την εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Παγκοσμίου Δικτύου Επτανησίων Επιστημόνων / Ionian Hall of Science, που έλαβε χώρα στην Κεφαλονιά, στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων, την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022.

Το Παγκόσμιο Δίκτυο Επτανησίων Επιστημόνων είναι μια εφαρμογή, που αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο Μελέτης Αποδήμου Επτανησιακού Ελληνισμού του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου, η οποία φιλοδοξεί να ενώσει τους απανταχού επτανήσιους επιστήμονες και να συμβάλλει στη δημιουργία συνεργιών και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ι. Χρυσουλάκης, εξήρε τους συντελεστές για την πρωτοβουλία και επανέλαβε τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών προς κάθε δράση που αναδεικνύει τη δυναμική του Aπόδημου Ελληνισμού και δημιουργεί συνέργειες, δίκτυα και προϋποθέσεις για ανάπτυξη και γνώση. Επιπλέον, ο κ. Χρυσουλάκης επισήμανε ότι η Γενική Γραμματεία υποστηρίζει εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες που προβάλλουν την ελληνική γλώσσα, τον ελληνικό πολιτισμό και την παράδοση, στηρίζοντας τους Έλληνες του εξωτερικού προκειμένου να διατηρήσουν την ταυτότητα και την πολιτιστική τους κληρονομιά.

Η εκδήλωση παρουσίασης του Ionian Hall of Science συνδιοργανώθηκε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τον Δήμο Αργοστολίου, το Ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο του Εργαστήριου Μελέτης Αποδήμου Επτανησιακού Ελληνισμού μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα του https://dmc.ionio.gr/el/ecumenical-hellenism/.

Το Παγκόσμιο Δίκτυο Επτανησίων Επιστημόνων / Ionian Hall of Science είναι διαθέσιμο εδώ https://science.ihellenism.org/.

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

  1. Το αρθρο γραφει:
    “Το Παγκόσμιο Δίκτυο Επτανησίων Επιστημόνων είναι μια εφαρμογή, που αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο Μελέτης Αποδήμου Επτανησιακού Ελληνισμού του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου, η οποία φιλοδοξεί να ενώσει τους απανταχού επτανήσιους επιστήμονες και να συμβάλλει στη δημιουργία συνεργιών και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών” μεταξυ των μελων, με το Ιονιο Πανεπιστημιο και τα Επτανησα η με ολη την Ελλαδα ; Το αρθρο δεν διευκρινιζει!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.