Οι Ευρυτάνες της Νέας Υόρκης τιμούν την μνήμη της Παναγίας Προυσιώτισσας

0
Η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Προυσιώτισσας, του ομώνυμου Συλλόγου Ευρυτάνων που αποθησαυρίζεται στο ομώνυμο παρεκκλήσιο στον Άγιο Νικόλαο του Φλάσινγκ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιστορικός Σύλλογος Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία η Προυσιώτισσα», ακολουθώντας πιστά την παράδοση τιμά και εφέτος την μνήμη της προστάτιδας του και κατ΄ επέκταση της Ευρυτανίας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα λάβουν χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (196-10 Νοrthern Blvd., Flushing, N.Y., 11358) στον οποίο οι Ευρυτάνες δημιούργησαν το ομώνυμο παρεκκλήσιο και στο οποίο αποθησαυρίζεται η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Προυσιώτισσας.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το βράδυ της Δευτέρας 22 Αυγούστου 2022 με τον Μέγα Εσπερινό μετ’ Αρτοκλασίας που θα τελέσει ο εφημέριος του ναού, π. Αριστείδης Γαρίνης και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022 με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την λιτανεία της θαυματουργού εικόνας.

Αναμνηστική φωτογραφία με τα μέλη του Δ.Σ. και μέλη του Συλλόγου Ευρυτάνων «Παναγία η Προυσιώτισσα». Φωτογραφίες: ETA PRESS.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Καλογερά απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους ομογενείς να παραστούν στις εκδηλώσεις, να προσκυνήσουν και να συμπροσευχηθούν και συνάμα να πάρουν και μια γεύση της φιλοξενίας που θα τους επιφυλάξουν μετά το πέρας του Εσπερινού και ειδικά τα κεράσματα.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο το έκκλησης της προέδρου του Συλλόγου Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία η Προυσιώτισσα»:

«Συνεχίζοντας την παράδοσή μας του εορτασμού της Αποδόσεως  της  Κοιμήσεως  της  Θεοτόκου προς τιμήν της Θαυματουργού ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ, προστάτιδος του Συλλόγου μας,  σας προσκαλούμε  στο Μεγάλο Εσπερινό μετ’ Αρτοκλασίας που θα τελεστεί από τον π. Αριστείδη Γαρίνη, την Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022, στις 7:00 μ.μ., στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου θησαυρίζεται η Εικόνα μας  (196-10 Northern Blvd., Flushing, NY 11358).

Στη συνέχεια  σας  προσκαλούμε στην «Σαραντάκειο Αίθουσα», όπου, εκ μέρους του Συλλόγου και Μελών του  θα  προσφερθούν κεράσματα, ενώ θα μας δοθεί η ευκαιρία, με τη βοήθεια της Παναγίας μας, να  ξανασυναντηθούμε και  να ανταλλάξουμε  «τα νέα μας».

Την Τρίτη, 23 Αυγούστου, ανήμερα της Εορτής της Αποδόσεως  Κοιμήσεως της Θεοτόκου,  καλούμαστε και πάλι να συλλειτουργηθούμε στο  Ναό μας του Αγίου Νικολάου τιμώντας την Παναγία  την  Προυσιώτισσά μας».

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου  

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.