Ηλίας Διαμάντας – Elias Diamantas (1945 – 2019)

  0

  Ο Ηλίας Διαμάντας (Elias Diamantas) την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του.

  Η σορός του το απόγευμα της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου 2019 από τις 2.00 – 4.00 και 7.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «John G. Litras Funeral  Director Corp. Dahill Funeral Home» στη διεύθυνση 2525 65th St., Brooklyn, NY, 11204.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Παρασκευής, 25 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11.00 π.μ. στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στη διεύθυνση 224 18th Street, Brooklyn, NY 11215.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο «Green – Wood Cemetery» στη διεύθυνση 500 25th St, Brooklyn, N.Y., 11232.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Χριστίνα το γένος Παντελάρα, τα παιδιά του Μαριέττα Διαμάντα, Μανώλη και Αριστέα Διαμάντα, Στέλιο και Ανδριάννα Διαμάντα, τον εγγονό Ηλία Διαμάντα, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1945 στις Βροντάδες της Χίου. Οι αείμνηστοι γονείς του Εμμανουήλ και Μαριέττα Διαμάντα έφεραν στον κόσμο τέσσερα παιδιά, τον Γεώργιο, την Υπατία, τη Χαρίκλεια και τον Ηλία και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Όπως πολλοί συμπατριώτες του ο Ηλίας μπάρκαρε και στα τέλη του 1969 σε ένα από τα ταξίδια του στην Αμερική αποφάσισε να κυνηγήσει τα όνειρά του. Έπιασε δουλειά σε ένα κατάστημα Donuts και έμαθε τα μυστικά του επαγγέλματος.

  Μόλις απέκτησε την άδεια διαμονής επέστρεψε στη Χίο και στις 9 Απριλίου 1972 χόρεψε το Χορό του Ησαϊα με την εκλεκτή της καρδιάς του, την Χριστίνα Παντελάρα που κατάγονταν από τα Θυμιανά της Χίου. Το μυστήριο του γάμου τελέστηκε στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία στις Βροντάδες και ο Ηλίας και η Χριστίνα τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης.

  Μετά από τρεις μήνες ήρθαν στο Μπρούκλιν και εγκαταστάθηκαν στο Σάνσετ Παρκ και με την πάροδο του χρόνου απέκτησαν στο δικό τους Coffee Shop-luncheonette  στη συμβολή της 39ης Οδού και της 9ης Λεωφόρου, το οποίο ήταν ευρύτερα γνωστό ως Ντονατσάδικο του Λούη.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο τέσσερα παιδιά, τη Μαριέττα, τον αείμνηστο Μανώλη, το Μανώλη και το Στέλιο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας. Ο πρωτότοκος γιος Μανώλης έπεσε θύμα τροχαίου σε ηλικία 9 ετών και όπως επεσήμανε η μητέρα του ήταν το πρώτο πικρό ποτήρι της ζωής τους. Ο Ηλίας και η Χριστίνα δεν το έβαλαν κάτω  και το τρίτο τους τέκνο το ονόμασαν Μανώλη για να διαιωνίσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου τους γιου.

  Το 2006 η κατάσταση της υγείας του Ηλία επιδεινώθηκε και οι θεράποντες γιατροί διαπίστωσαν ότι έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας. Ο Ηλίας, ο οποίος ήταν μεγάλος αγωνιστής, δεν το έβαλε κάτω, αλλά συνέχισε τον αγώνα και αξιώθηκε να δει τα αγόρια του να ανεβαίνουν τα σκαλιά της Εκκλησίας για το μυστήριο του γάμου και για τη βάπτιση του εγγονού του Ηλία.

  Ο Μανώλης Διαμάντας είναι νυμφευμένος με την Αριστέα το γένος Αυτουσμή που κατάγεται από τη Λήμνο και έχουν ένα αγοράκι, τον Ηλία, ενώ ο Στέλιος είναι νυμφευμένος με την Ανδριάννα.

  Ο αείμνηστος ήταν εργασιομανής και διακρινόταν για το σπάνιο του χαρακτήρα και για την αγάπη του για την ομογένεια και τη γενέτειρα.  

  -Advertisement / Διαφήμιση-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.