Έφυγε από τη ζωή ο ηγέτης των Ροδίων της Αμερικής Μιχάλης Αϊβάζης

Γεννήθηκε στα Κοσκινού της Ρόδου, μεγάλωσε στις ΗΠΑ και διετέλεσε αντιπρόεδρος του Πανροδιακού Συλλόγου «Απόλλων»

0
Ο αείμνηστος Μιχάλης Αϊβάζης.

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, στο σπίτι του, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του ο ομογενής Μιχάλης Αϊβάζης, ο οποίος έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Η νεκρώσιμη Ακολουθία εψάλη το μεσημέρι της Πέμπτης, 10ης Νοεμβρίου 2022 στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Γουόρεν Οχάιο από τον π. Κωνσταντίνο Βαλαντάση και αμέσως μετά οι συγγενείς και οι φίλοι μετέβησαν στο Κοιμητήριο “Howland Township Cemetery” στο Howland και του απηύθυναν τον ύστατο χαιρετισμό.

Γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1948 στα Κοσκινού της Ρόδου, γιος του Γιάννη και της Μαργαρίτας Αϊβάζη.

Όπως αναφέρει η “trib today” o Mike μετέβη στο Warren το 1954 από την Ελλάδα. Αποφοίτησε από το Γυμνασίο Warren G. Harding το 1967.

Υπηρέτησε τη  δεύτερη πατρίδα του στο Πολεμικό Ναυτικό κατά την εποχή του Βιετνάμ από το 1967 έως το 1968 με το πλοίο εφοδιασμού USS Regulus (AF).

Έλαβε το Μετάλλιο της Εθνικής Υπηρεσίας Άμυνας, το Μετάλλιο Υπηρεσίας του Βιετνάμ με δύο Χάλκινα Αστέρια, το Μετάλλιο Εκστρατείας της Δημοκρατίας του Βιετνάμ και αποχώρησε από την υπηρεσία με τιμητική απαλλαγή.

Εργάστηκε στην τελική γραμμή ως επιθεωρητής στην General Motors Corp. στο Lordstown και συνταξιοδοτήθηκε μετά από 42 χρόνια.

Υπήρξε μέλος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στο Warren, όπου υπηρέτησε στο ενοριακό συμβούλιο πολλά χρόνια.

Είχε πάθος να υπηρετήσει την ελληνική κοινότητα για να διατηρήσει την ορθόδοξη πίστη και τον ελληνικό πολιτισμό.

Ήταν μέλος της Πανροδιακής Εταιρείας της Αμερικής «Απόλλων» και υπηρέτησε ως πρόεδρος του τοπικού τμήματος και ανώτατος αντιπρόεδρος της Ανώτατης Στοάς για μερικά χρόνια. Του άρεσε να προπονεί τα παιδιά του και άλλους στο μπέιζμπολ HAC, το σόφτμπολ και το ποδόσφαιρο.

Το απόλυτο πάθος του ήταν να βιντεοσκοπεί/ηχογραφεί παιχνίδια, οικογενειακούς γάμους, γενέθλια και αγώνες μπάσκετ GOYA. Αυτός και η σύζυγός του ταξίδεψαν σε πολλά μέρη, μεταξύ των οποίων και τα καλοκαίρια στην Ελλάδα.

Η οικογένειά του και τα έξι εγγόνια του ήταν η απόλυτη χαρά του.

Πηγή: https://www.rodiaki.gr/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.