Εφυγε ξαφνικά η πρώην πρόεδρος του Πανευβοικού Συλλόγου Αμερικής Πόπη Βλασίδου

  0
  1114
  Η Πόπη και ο Πέτρος Βλασίδης.

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η είδηση του ξαφνικού θανάτου ενός αγαπημένου προσώπου, της πρώην προέδρου του Πανευβοϊκού Συλλόγου Αμερικής Πόπης Βλασίδου (Poppy Vlasidis), σταμάτησε για λίγο τον χρόνο μέσα στην καθημερινότητα μας, καθώς αυτό το πρόσωπο είχε αγγίξει με την δράση και την προσφορά όχι μόνο την οικογενειά του αλλά και την ευρύτερη οικογένεια της Ομογένειας για πάνω απο δύο δεκαετίες. Στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 και τις αρχές της δεκαετίας του ’90.

  Η Πόπη, η μητέρα τριών παιδιών και τώρα η ευτυχισμένη γιαγιά και πάντοτε σύζυγος του αγαπημένου της Πέτρου, είχε με την προσωπικοτητά της, την βραχνή αλλά και βαριά φωνή της, την καλοσύνη και την δραστηριότητά της, γράψει ενα από τα πιο όμορφα κεφάλαια στην ιστορία της Ομογένειας.

  Ηταν ο άνθρωπος που απο τη στιγμή που την γνώριζες, ήθελες να γίνει φίλη σου, να μοιραστείς την ιστορία της και να γνωρίσεις από κοντά την οικογενειά της. Άλλωστε, εκείνη στο πρότεινε αμέσως και πάντα έβρισκε αφορμή για να σου απευθύνει την πρόσκληση να σε φιλοξενήσει στο σπίτι της, προσφέροντας πάντα νόστιμα φαγητά και γλυκίσματα.

  Την γνωρίσαμε, εγώ και ο καλός συνάδελφος Πανίκος Παναγιώτου, όταν ακόμα ζούσε στο Φλάσινγκ και ασχολήθηκε με τον σύλλογο Γονέων και Διδασκάλων στον σχολείο «Γουίλιαμ Σπυρόπουλος», όπου η αγάπη της για την ελληνική παιδεία και την γλώσσα μας την οδήγησαν στην πρωτοπορία για την πρόοδο και ευημερία του σχολείου.

  Αργότερα η Πόπη, που δεν άφηνε πέτρα ασήκωτη στο περασμά της, μετακόμισε με την οικογενειά της στο Παράμους της Νέας Ιερσέης. Εκεί είχε την ευκαιρία να δεί τα παιδιά της να μεγαλώνουν και την ίδια να υπηρετεί με ζήλο στην κοινότητα του Αγίου Αθανασίου.

  Ήταν τόσο μεγάλη η αγκαλιά της Πόπης που χωρούσε όλη την  Ομογένεια του Παράμους. Μια φορά μάλιστα στο καινούργιο τους σπίτι, αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με φίλους και γνωστούς. Αναμεσά στους καλεσμένους κι εγω και ο Πανίκος. Όταν φτάσαμε στο δρόμο που οδηγούσε στο σπίτι της, τα αυτοκίνητα που μετέφεραν τους καλεσμένους, ήταν τόσα πολλά, ώστε η ουρά έφτανε μέχρι και τον κεντρικό δρόμο.

  Η Πόπη αγαπούσε την Ελλάδα όσο λίγοι. Ηταν υπέρμαχος της ελληνικής γλώσσας. Αγωνίστηκε για τα εθνικά θέματα την περίοδο που η Ελλάδα είχε ανοικτά πολλά μέτωπα και βέβαια αναμεσά στα θέματα αυτά ήταν και το Κυπριακό.

  Στον Σύλλογο της, ήταν πάντα εκείνη που έκανε το κάλεσμα, πολλές φορές μόνο με ενα νεύμα και μάζευε όχι μόνο τα μέλη αλλά και τους φίλους τους, σε κάθε συγκέντρωση και φυσικά στις εκδηλώσεις που ήταν αφιερωμένες στην μνήμη του γιατρού Γιώργου Παπανικολάου. Αλλά η δράση της δεν σταματούσε εκεί. Ακόμα και στον Πανθρακικό Σύλλογο ήταν ενεργό μέλος μιας και ο συζυγός της είχε καταγωγή απο την Θράκη.

  Αργότερα η Πόπη είχε την τύχη και την χαρά να δει τα παιδιά της να μεγαλώνουν και να κάνουν κι εκείνα οικογένεια. Ετσι αποφάσισε να αποτραβηχτεί απο τα κοινά και να φροντίζει την οικογενειά της, τον αγαπημένο της Πέτρο και τα τρία της παιδιά , τον Γιώργο, το Νίκο και την Πατρίσια και τα πέντε εγγόνια της. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζούσε στην περιοχή Τάμπα της Φλόριντα.

  Ομως, ακόμα και τώρα, πριν απο λίγες μέρες, πολλοί απο τους παλιούς φίλους της, με ρωτούσαν όταν με έβρισκαν στις εκδηλώσεις ή στον δρόμο, τι κάνει η Πόπη, έχεις κάποιο νέο; «Δυστυχώς, η Πόπη έφυγε νωρίς», μου είπε ο Πανίκος, γεμάτος θλίψη, ανακοινώνοντας την είδηση για τον θανατό της.

  Οσοι επιθυμούν, μπορούν να απευθυνθούν στις παρακάτω διευθύνσεις για το ύστατο χαίρε σε μια Αρχόντισσα που τίμησε με το έργο και την πλούσια δράση της την Ομογένεια σε τρείς πολιτείες.

  Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, 2019  η σορός της θα εκτεθεί σε προσκύνημα απο τις 6-8 μ.μ., στο Curlew Hills Funeral Home, 1750 Curlew Road, Palm Harbor, FL 34683 H νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, 2019, στις 11 το πρωί, στον Ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στο Κλιαργουότερ, 409 Old Coachman Rd, Clearwater, FL

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.