Αναβλήθηκε η καταδίκη του ομογενή οικονομικού διευθυντή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής

0

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χθες, 2 Οκτωβρίου 2019, ακροαματική διαδικασία ανακοίνωσης της ποινής (sentencing date) εις βάρους του πρώην οικονομικού διευθυντή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής Γιώργου Παπαδάκου (George Papadakos).

Ο συνήγορος του ομογενή Douglas Ε. Grover κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» επιβεβαίωσε το γεγονός, αλλά αρνήθηκε να εισέλθει σε λεπτομέρειες για τα αίτια της αναβολής. Παράλληλη ανακοίνωσε ότι η απόφαση του Ομοσπονδιακού δικαστή Richard M. Berman θα ανακοινωθεί στις 24 Οκτωβρίου 2019.

Ο εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας επιβεβαίωσε το γεγονός και τόνισε ότι πρόκειται για ένα σύνηθες φαινόμενο και μας παρέπεμψε στην ιστοσελίδα  www.Pacer.gov, αλλά από την έρευνα δεν προέκυψε κάτι νεότερο από όσα έχουν αποκαλύψει οι Αναμνήσεις.   

Ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής Γιώργος Παπαδάκος (George Papadakos), όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις,  το πρωί της Δευτέρας, 24 Ιουνίου 2019 παρουσιάστηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μανχάταν και ενώπιον του Ομοσπονδιακού δικαστή Richard M. Berman συνοδευόμενος από την συνήγορό του Douglas Ε. Grover και παραδέχτηκε εκ νέου την ενοχή του.

Ο δικαστής αποδέχτηκε και επίσημα την ενοχή του, διέταξε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση $50.000

Ο κατηγορούμενος την  Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 παρουσιάστηκε ενώπιον της ομοσπονδιακού ειρηνοδίκη Σαρα Νέτμπερν (U.S. Magistrate Judge Sarah Netburn) και παραδέχτηκε την ενοχή του για υπεξαίρεση πάνω από $ 60.000 από την Αρχιεπισκοπή για προσωπικά έξοδα.

Ο Παπαδάκος, βάσει του ανακοινωθέντος του Γραφείου του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης (Τhe United States Attorney for the Southern District of New York) παραδέχτηκε ότι την πενταετία (2012 – Σεπτέμβριο 2017) υπεξαίρεσε $ 66.499 χρεώνοντας την πιστωτική κάρτα της Αρχιεπισκοπής για προσωπικά έξοδα χωρίς την έγκριση της Αρχής. Πρόκειται για έξοδα ανακαίνισης του σπιτιού, αγοράς ενδυμάτων, συνδρομής σε γυμναστήριο, για iTunes και ιατρικά έξοδα.

Ο κατηγορούμενος βάσει της συμφωνίας για την αποδοχή της ενοχής συμφώνησε για την κατάσχεση και αποζημίωση του ποσού των $66.499.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.