Έφεση στον Άρειο Πάγο κατέθεσε 40χρονος ομογενής δικηγόρος για να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ

0
85
Ο Άρειος Πάγος.

ΡΟΔΟΣ. (https://www.rodiaki.gr/) Έφεση προκειμένου η υπόθεσή του να εξεταστεί από τον Άρειο Πάγο, κατέθεσε χθες ο 40χρονος ομογενής από την Κάλυμνο, ο οποίος αναζητούνταν με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις αρχές των ΗΠΑ, κατηγορούμενος για απάτη.

Όπως είναι γνωστό, προχθές το  Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου αποφάσισε την έκδοση του 40χρονου στις ΗΠΑ. προκειμένου να δικαστεί από τα αρμόδια εκεί δικαστήρια για τα όσα τον βαραίνουν.

Ο ίδιος δεν επιθυμεί την έκδοσή του και έτσι χθες δια του δικηγόρου του κ. Στέλιου Κιουρτζή κατέθεσε έφεση στο Εφετείο Δωδεκανήσου κατά της απόφασης που έλαβε το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου, η οποία και θα εξεταστεί εντός δεκαπενθημέρου από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας μας. Με την έφεσή του αυτή ο 40χρονος αιτείται την ανάκληση και εξαφάνιση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου και την απαγόρευση έκδοσής του στις Δικαστικές Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο 40χρονος,  ο οποίος είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, κατηγορείται για απάτη μέσω καλωδιακής επικοινωνίας από το 2018,  αδίκημα για το οποίο αναζητούνταν και σε βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης με σκοπό τον εντοπισμό και την έκδοσή του στις διωκτικές αρχές της Αμερικής.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη στις 15 Ιουλίου 2020 από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου, όταν στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται στο νησί για την πάταξη της διακίνησης των ναρκωτικών, έγινε νομότυπη έρευνα στο σπίτι του και τότε διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του το ένταλμα σύλληψης για την έκδοσή του.

Στη συνέχεια ο 40χρονος μεταφέρθηκε στη Ρόδο όπου και προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών και παραπέμφθηκε – όπως και έγινε-  να εξεταστεί η υπόθεση έκδοσής του από το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου.

Ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου αλλά και στην έφεσή του, ο 40χρονος μεταξύ άλλων αναφέρει πως το Ένταλμα Σύλληψης του Περιφερειακού Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για την Ανατολική Περιφέρεια της Πενσυλβάνια, που έχει εκδοθεί σε βάρος του, αλλά και το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί από τις αμερικανικές αρχές, αφορά ποινικές ευθύνες απορρέουσες από καθαρά δικονομικά θέματα, τα οποία προέκυψαν ως απόρροια ενός αδικήματος πλημμεληματικού χαρακτήρα κατά το ελληνικό Δίκαιο, με το οποίο μάλιστα ο 40χρονος δηλώνει πως δεν είχε καμία ανάμιξη.  

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.