Δρ. Κώστας Α. Σαραντόπουλος – Dr. Costas A. Sarantopoulos (1930 – 2018)

  0

  Ο Δρ. Κώστας Σαραντόπουλος (Dr. Costas A. Sarantopoulos) την Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών στο σπίτι του στο Grand Junction του Κολοράντο.

  Η σορός του το απόγευμα Πέμπτης, 23 Αυγούστου 2018, από τις 5.00 – 7.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Callahan-Edfast Mortuary & Crematory» στη διεύθυνση 2515 Patterson Rd. Grand Junction, Colorado 81505 και στις 7.00 μ.μ. θα ψαλεί τρισάγιο υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής του.

  Η νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Παρασκευής, 24ης Αυγούστου 2018 στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στη διεύθυνση 3585 N 12th St, Grand Junction, CO 81506

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο «Orchard Mesa Cemetery».

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Pauline το γένος Shiolas, τα παιδιά Stacy και Spero Kinnas, Athan και Despina Zarokosta, John, Alexia και Tasos Karakostas, τα εγγόνια Yianni, Konstantine, και Anna Kay Kinnas, Kyriaki, Andromahi και Iliana Sarantopoulos, Kyra, Constantine, και Olivia Sarantopoulos, Klementina Karakostas, τα αδέλφια, τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1930 στο Βαλτέτσι, επαρχίας Μαντινείας, νομού Αρκαδίας, όπου και μεγάλωσε. Οι αείμνηστοι γονείς του έφεραν στον κόσμο επτά παιδιά και ο εκλιπών ήταν ο νεότερος από τα αγόρια.

  Την περίοδο του Δευτέρου Πολέμου και του Εμφυλίου, η οικογένεια Σαραντοπούλου δοκιμάστηκε σκληρά διότι έχασε τον πατέρα και τον γιο Γιώργο.

  Το 1956 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και το ίδιο περίπου έτος ήρθε για μετεκπαίδευση στο νοσοκομείο Euclid – Glenville Hospital στο Cleveland του Οχάιο.

  Στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην ορθοπεδική χειρουργική στα νοσοκομείο «Albert Einstein Medical Center», «Jersey City Medical Center» και «Κings County Hospital».

  Το 1965 ολοκλήρωσε τις διδακτορικές του σπουδές και απέσπασε το πτυχίο του διδάκτορα.

  Ο εκλιπών διατηρούσε το δικό του ιατρείο και συνάμα εργαζόταν στο «St. Elizabeth Medical Center» και δίδασκε στην Ιατρική Σχολή «North Eastern Ohio University College of Medicine (NEOUCOM)»

  Το 1964 παντρεύτηκε με την Kay Georgelis και εγκαταστάθηκαν στο Youngstown, Ohio με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά την Stacy, τον Athan, τον John και την Alexia. Το 1978 η σύζυγός έχασε την μάχη με τον καρκίνο και τα παιδιά τα οποία ήταν ηλικίας από 3 έως 13 ετών έμεινα ορφανά.

  Το 1981 κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του στο Ελληνικό Κολλέγιο της Βοστώνης γνώρισε την Pauline Shiolas, η οποία ήταν διευθύντρια της θρησκευτικής παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και υπεύθυνη για τις νέες εκδόσεις. Μετά το γάμο τους εγκαταστάθηκαν στο Youngstown, Ohiο και προ ενός έτους μετακόμισαν στο Grand Junction του Κολοράντο.

  Ο εκλιπών ήταν μέλος του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ηγεσία των 100 και άλλων φορέων.

  Ηταν μέλος και ηγετικό στέλεχος των αρκαδικών συλλόγων του Οχάιο και έχει διατελέσει δύο θητείες ύπατος πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας.

  Στο επίκεντρο της δράσης του βρέθηκε και το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης και με δική του πρωτοβουλία δημιουργήθηκε το κέντρο αιμοκάθαρσης στο εν λόγω νοσοκομείο.

  Το 1997 συνταξιοδοτήθηκε και επέστρεψε στο Βαλτέτσι για να ανοικοδομήσει το πατρικό σπίτι. Και δεν αρκέστηκε μόνο με αυτό. Άρχισε να συλλέγει στοιχεία και μαρτυρίες από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Εμφύλιο και το 2003 εκδόθηκε το βιβλίο του «Βαλτέτσι 1944 – Μαρτυρία».

  Ο εκλιπών ήταν συνιδρυτής της Εταιρείας Ελληνικής Παιδείας με έδρα το Κονέκτικατ.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους, όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στο  IOOC, 110 West Road, Suite 360, Towson MD 21204, είτε στο St. Gregory of Palamas Monastery, 934 County Road 2256, Perrysville OH 44864.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.