Ελένη Σβώκου – Helen Svokos (1933 – 2018)

  0

  H Ελένη Σβώκου (Helen Svokos) την Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018, άφησε την τελευταία της πνοή έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της.

  Η σορός της το απόγευμα της Πέμπτης, 23ης Αυγούστου 2018, από τις 2.00 – 4.00 μ.μ. και 6.00 – 8.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Antonopoulos Funeral Home» στη διεύθυνση 38-08 Ditmars Blvd., Astoria, Ν.Υ. 11105.

  Η νεκρώσιμη Ακολουθία θα τελεστεί το μεσημέρι της Παρασκευής, 24ης Αυγούστου 2018, (στις 12.00) στον Ιερό Ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στη διεύθυνση 22-30 33rd Street, Astoria, N.Y. 11105.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός της στο Κοιμητήριο St. Michael’s Cemetery στη διεύθυνση 72-02 Astoria Boulevard, East Elmhurst, N.Y., 11370.

  Ο θάνατός της καταλυπεί τα ανίψια Ειρήνη και Μιχάλη Φαδή (Irene and Michael Fadis) Toύλα Πάτρου (Toula Patros), Χριστίνα και π. Τιμόθεο Πέρι (Cristina and Rev. Fr Timothy Perry), τα εγγόνια της αδελφής της Νικόλαο και Βιρτζινία Φαδή, Βασίλη και Βάλερι Φαδή, Στέφανη και Αλέξανδρο Περέιρα, Hannah Perry και Timothy Perry, τα δισέγγονα της αδελφής της Adriana και Timothy και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Η εκλιπούσα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Καρδάμυλα της Χίου. Οι αείμνηστοι γονείς της Παναγιώτης Σβώκος και Σταματία το γένος Μπουλά έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά, την Ελένη, το Γιώργο και την Κυριακή (Κούλα) και τα μεγάλωσαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Η Ελένη Σβώκου ήρθε στην Αμερική σε ηλικία 16 ετών και εγκαταστάθηκε στην πόλη Elmira της Νέας Υόρκης, όπου διέμεναν πολλοί συγγενείς της.

  Εργάστηκε ως μοδίστρα και έκανε και τις πρόβες των ενδυμάτων. Προ 40 ετών ήρθε στην Αστόρια, όπου κατοικούσαν τα αδέλφια και τα ανίψια της.

  Ήταν ενάρετη και δραστήρια και ασχολήθηκε με τα κοινά και με τους συλλόγους των Χιωτών. Ηταν μέλος της Χορωδίας των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου της Αστόριας.

  Αγαπούσε την οικογένειά της και θεωρούσα τα ανίψια και τα παιδιά τους και εγγόνια σαν να ήταν δικά της παιδιά και απολάμβανε την αγάπη τους και του σεβασμού τους.

  Αιωνία της η μνήμη.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.