Δρ. Βασίλειος Χείλαρης – Dr. Basil S Hilaris (1928 – 2018)

  0

  Ο Δρ. Βασίλειος Χείλαρης (Dr. Basil S Hilaris) τη Δευτέρα 9η Ιουλίου 2018 άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του τους συγγενείς και φίλους.

  Η σορός του το απόγευμα της Τετάρτης, 11ης Ιουλίου 2018, από τις 4.00 – 8.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Frank A. Patti & Kenneth Mikatarian Funeral Home», στη διεύθυνση 327 Main Street, Fort Lee NJ 07024.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Πέμπτης, 12ης Ιουλίου 2018, στις 11.00 π.μ. στον  Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη διεύθυνση 353 East Clinton Ave, Tenafly, NJ 07670. 

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο «Fairview Mausoleum» στη διεύθυνση 500 Fairview Avenue, Fairview, New Jersey, United States, 07022.

  Ο θάνατός της καταλυπεί τη σύζυγό του Constance, τα παιδιά Stavros, Peter και Anna, τα εγγόνια Dina, James, Nicholas, Alexandra και Anthony, τη νύφη Janet, τον γαμπρό Tony τον αδελφό George Hilaris, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1928 στην Αθήνα. Οι αείμνηστοι γονείς του Σταύρος και Αννα Χείλαρη τον γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Το 1955 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών και την ίδια χρονιά ήρθε στην Αμερική και εργάστηκε στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center ως ραδιολόγος ογκολόγος και ταυτόχρονα διατέλεσε καθηγητής στην ιατρική σχολή «Τhe Weill Cornell Medical College». 

  Το ερευνητικό του έργο εστιάστηκε στον τομέα της βραχυθεραπείας και ήταν πρωτοπόρος στην χρήση ραδιενεργών εμφυτευμάτων σπόρων για την καταπολέμηση διαφορετικών μορφών καρκίνου. Εχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου «American Brachytherapy Society».

  Το 1996 έχει βραβευτεί με το χρυσό βραβείο «Marie Curie Gold Medal Award» για τη συμβολή του στον τομέα της Βραχυθεραπείας.

  Το 1988 ανέλαβε τα καθήκοντα του διευθυντή του Τμήματος Ραδιολογίας (Chairman of the Department of Radiation Medicine at New York Medical College και Our Lady of Mercy Medical Center).

  Ο εκλιπών ήταν συγγραφέας πολλών βιβλίων στον τομέα της Ακτινολογικής Ογκολογίας, της Βραχυθεραπείας και βιβλίων για την ιστορία της αρχαίας και σύγχρονης Ελληνικής Ιατρικής.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στο: Metropolitan Greek Orthodox Cathedral of St. John the Theologian, 353 East Clinton Ave, Tenafly, NJ 07670

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.