ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η νέα γενιά του Παγχιακού Συλλόγου «Κοραής» Νέας Υόρκης το βράδυ του Σαββάτου, 1η Φεβρουαρίου 2020, παρέθεσε στο κέντρο εκδηλώσεων «Leonard’s Palazzo», στο Γκρέιτ Νεκ το Λονγκ Αϊλαντ το επίσημο δείπνο στο πλαίσιο του οποίου γιόρτασε την 108η επέτειο της ιδρύσεως του.

Οι εκπλήξεις διαδέχονταν η μία την άλλη και η μεγαλύτερη έκπληξη της βραδιάς ήταν η Mikaela Astel, η οποία τον περασμένο Μάρτιο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» συμμετείχε στον 16ο διαγωνισμό της ψυχαγωγικής σειράς «The Voice» στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC και κατάφερε να κλέψει τις καρδιές των κριτών και των ακροατών.

Η Mikaela Astel, η οποία είναι κόρη του Μιχάλη και της Κατερίνας Τάτση και εγγονή του γενικού γραμματέα του Συλλόγου κάπεταν Στέλιου Τάτση, πήρε την κιθάρα της και ερμήνευσε τα τραγούδια της και απέσπασε τις επευφημίες του κοινού.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Γεραζούνης στην εναρκτήρια ομιλία του αναφέρθηκε στην πολυετή δράση του Συλλόγου που ιδρύθηκε το 1912 από μια χούφτα Χιωτών και κατάφερε στο διάβα του χρόνου να εδραιωθεί και να καταστεί ένας από τους πιο δυναμικούς συλλόγους όχι μόνο των Χιωτών, αλλά και όλης της ομογένειας της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης.

Ο Παγχιακός Σύλλογος είναι αν όχι ο μόνος, το ελάχιστον ένας από τους ολίγους εθνικοτοπικούς φορείς που έχει το 1992 απέσπασε «Έπαινο» της Ακαδημίας για την προσφορά του στην παιδεία, στην φιλανθρωπία και την κοινωνικής του προσφορά.

Οι δωρεές, όπως επεσήμανε ο Πίτερ Γεραζούνης, του Συλλόγου διαδέχονται η μία τη άλλη και τα ευαγή ιδρύματα της ομογένειας και της ιδιαίτερής τους πατρίδας της Χίου  ευεργετούνται από τη γενναιοδωρία του Συλλόγου.

Στο κέντρο ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Γεραζούνης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Πρόσφατα, όπως επεσήμανε, ο Σύλλογος ολοκλήρωσε την υπόσχεση της δωρεάς των $25.000 προς τον Οίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιόνεκρς για την ανέγερση του νέου Οίκου στο Γιούνιοντέιλ του Λονγκ Αϊλαντ.

Στη συνέχεια παρέδωσε επιταγή αξίας τριών χιλιάδων δολαρίων στον οργανισμό «National Hellenic Society» στην Δρα Κορίνα Στρατάκη, η οποία είναι μέλος του εν λόγου οργανισμού.

Στη συνέχεια παρέδωσε στον Κώστα Γαλητό, πρόεδρο της κοινότητας της Αγίας Μαρκέλλας στο Γουάντα του Λονγκ Αϊλαντ επιταγή αξίας δέκα χιλιάδων δολαρίων για την ενίσχυση του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου.

Στο κέντρο ο Παναγιώτης Γεραζούλης και η Δρ. Κορίνα Στρατάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Ο κ. Γεραζούνης αναφέρθηκε και στον ρόλο του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης και ανακοίνωσε την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να δωρίσουν δέκα χιλιάδες δολάρια. Την επιταγή παρέλαβε ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Αγίας Τριάδας στο Νιου Ροσέλ, π. Νικόλαο Άνκτηλ, ο οποίος είναι μέλος της εφορίας της Σχολής και ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τη δωρεά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τις άοκνες προσπάθειες της οργανωτικής επιτροπής του δείπνου, η οποία πλαισιωνόταν από τις κ.κ. Τούλα Ρέινολντς, Μαρία Ξυδά, Άννα Γιατρού και Χριστίνα Γεραζούνη.

Αμέσως μετά ακολούθησε ξεφάντωμα με την «Mylos Entertainment and DJ Savas».

Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Τέλος να σημειώσουμε ότι η νέα ηγεσία του Συλλόγου εκλέχτηκε τον περασμένο Μάρτιο και πλαισιώνεται από τους Παναγιώτη Γεραζούνη, πρόεδρο, Δέσποινα Κανέρη, α’ αντιπρόεδρο, Ασημίνα Μωραΐτη, β΄αντιπρόεδρο, Στέλιο Τάτση, γενικό γραμματέα, Μαρία Κωζή, ταμία και συμβούλους τους Βασίλειο Γεραζούνη, Σταύρο Καρατζά, Ευαγγελία Κλειδά, Στέλιο Μακαριγάκη, Νίκο Μενή, Φώτη Μπενέτο, Ισίδωρο Τσαμπλάκο και Ιωάννη Στρατάκη.

Στο συμβούλιο συμμετέχουν επίσης οι πρώην πρόεδροι Αντώνιος Φεγγουδάκης, Θεόδωρος Καλαμοτουσάκης, Κώστας Κωζής, Δημήτριος Κοντολιός, Δημήτριος Ψαλτάκης, Παναγιώτης Τσεβδός, καθώς επίσης και ο επίτιμος Νομικός Σύμβουλος Χριστόφορος Στρατάκης, ο οποίος είναι και το αρχαιότερο μέλος του Συλλόγου.

Από αριστερά διακρίνονται οι Κατερίνα Τάτση, Παναγιώτης Γεραζούνης, Mikaela Astel, Αγγελινα – Ζαφειρία Τάτση, κάπτεν Στέλιος Τάτσης και Μιχάλης Τάτσης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Ο πρόεδρος Κώστας Γαλητός και τα άλλα στελέχη της κοινότητας της Αγίας Μαρκέλλας στο Γουάντα του Λονγκ Άϊλαντ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Γεραζούνης και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής Τούλα Ρέινολντς, Μαρία Ξυδά, Άννα Γιατρού και Χριστίνα Γεραζούνη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Το διοικητικό συμβούλιο σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους αποδέκτες της γενναιοδωρίας τους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Στο κέντρο ο Παναγιώτης Γεραζούνης ενώ ανακοινώνει τη δωρεά των δέκα χιλιάδων δολαρίων για το Ελληνικό Κολλέγιο και της Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Στο κέντρο ο Κώστα Γαλητός και ο Παναγιώτης Γεραζούνης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.