Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα ακύρωσης των εκλογών της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης

0
Οι πρώην πρόεδροι παρέμειναν απέναντι από το Σταθάκειο. Από αρθστερά διακρίνονται οι Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Δημήτριος Καλαμαράς, Χρήστος Βουρνάς και Νίκος Διαμαντίδης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Κουίνς απέρριψε το αίτημα της Πλειοψηφίας των Πρώην Προέδρων για την ακύρωση των γενικών συνελεύσεων μετά την 30ή Ιουνίου 2021 συμπεριλαμβανομένων και των ιδίων των εκλογών της 19ης Σεπτεμβρίου 2021, που ως γνωστόν έλαβαν χώρα στο προαύλιο του Σταθάκειου Πολιτιστικού Κέντρου στην Αστόρια.

Απέρριψε ταυτόχρονα και το αίτημα για την αναγνώριση της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων ως νόμιμης και μόνιμης διοίκησης της Ομοσπονδίας μέχρι και την διενέργεια των εκλογών.

Η απόφαση ελήφθη από τον ανώτατο Δικαστή Leonard Livote στις 24 Οκτωβρίου 2022 και χθες Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022, καταχωρήθηκε στα κατάστιχα του Δικαστηρίου και κοινοποιήθηκε στους συνηγόρους των εναγόντων και κατηγορουμένων.  

Ο Δικαστής, όπως αναφέρεται στο συνοπτικό κείμενο της απόφασης, επικαλούμενος πρότερη απόφαση του Δικαστηρίου σχετικά με την διαμάχη κινεζοαμερικανικών οργανώσεων (See N-PCL S 618; Council o/Chinese American Associations, Inc., v American Shaanxi General Chamber o/Commerce, Inc. 33 Misc 3d 1205(A) [Sup Ct, Queens Cty 2011, J. Markey].), αρνήθηκε να εξετάσει το αίτημα διότι η μήνυση – βάσει των κανονισμών που διέπουν τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς – έπρεπε να είχε κατατεθεί σε κάθε άτομο που έχει εκλεγεί στις εν λόγω εκλογές.

Η πρώτη σελίδα της απόφασης.
Η δεύτερη σελίδα της απόφασης.

Αν και απέρριψε το αίτημα εν τούτοις άφησε εν ισχύ την απόφαση της 14ης Απριλίου 2022, βάσει της οποίας το εν εξορία Διοικητικό Συμβούλιο δεν δικαιούται να αλλάξει τις κλειδαριές και να προβεί στην ανακατάληψη του Σταθάκειου Πολιτιστικού Κέντρου.

Ο πρόεδρος του εν εξορία Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, κ. Γιώργος Γεωργόπουλος, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι η εν λόγω απόρριψη δεν είναι ούτε η πρώτη και ούτε η μόνη, αλλά συνέχεια των 8 προηγούμενων απορριφθέντων αιτημάτων της μηνύσεως της φερόμενης ως πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων (βλέπε https://www.anamniseis.net/korifonetai-o-golgothas-tis-omospondias-stis-10-maiou-i-apofasi-tou-dikastiriou/ ).

Ο κ. Γεωργόπουλος και το συμβούλιό του, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» κατά την διάρκεια της τριμερούς συνεδρίασης που έλαβε χώρα το βράδυ της 17ης Οκτωβρίου 2022, έκαναν μια μεγάλη υπέρβαση και έδωσαν μια παράταση δύο εβδομάδων στους ενάγοντες προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία, αλλά από την πλευρά της φερόμενης ως πλειοψηφίας των Πρώην Προέδρων δεν έγινε ούτε η παραμικρή κίνηση καλής θελήσεως.

«Εμείς υπακούσαμε στα κελεύσματα της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής και αν και γνωρίζαμε ότι η άλλη πλευρά ήταν στρυμωγμένη και αμετανόητη, εν τούτοις ενδώσαμε. Δεν μετανοήσαμε, διότι για μας σημασία έχει να συγκλεισθεί η κοινή Γενική Συνέλευση της 17ης Νοεμβρίου 2022, να ενημερωθεί η ομογένεια για τον οικονομικό έλεγχο και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του Οδικού Χάρτη για την έξοδο της Ομοσπονδίας από την κρίση και τον Εμφύλιο Σπαραγμό», πρόσθεσε ο κ. Γεωργόπουλος εκφράζοντας την εκτίμησή του για το έργο της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής υπό τους κ.κ. Κώστα Μάστορα και Γιάννη Στρουμπάκη και κυρίως για την υπομονή και επιμονή τους να αποκαλυφθεί η αλήθεια, να ειπωθούν  «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ» και να πρυτανεύσει η λογική».

Ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, αριστερά και ο Δημήτριος Καλαμαράς. Φωτογραφία Ντίνος Αυλωνίτης.

Οι προσπάθειες των «Αναμνήσεων» να επικοινωνήσουν με τους συντονιστές της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων, κ.κ. Δημήτριο Καλαμαρά και Νικόλαο Διαμαντίδη, ως συντονιστές των εναγόντων, δεν καρποφόρησαν μέχρι και ετούτη την ώρα.

Τι μέλλει γενέσθαι

Αν και το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο σήμανε εκεχειρία  δύο εβδομάδων, εν τους οι εκατέρωθεν μηνύσεις παίρνουν και δίνουν.

Ο εν λόγω δικαστής μέχρι στιγμής έχει ασχοληθεί μόνο με την μήνυση της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων.

Ωστόσο τις προσεχείς εβδομάδες ο Δικαστής θα κληθεί να εξετάσει την μήνυση του εκλεγμένου και εν εξορία διοικητικού συμβουλίου.

Πληροφορίες των «Αναμνήσεων» αναφέρουν ότι το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο έχει καταθέσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και τα τεκμήρια που ενδέχεται να πείσουν τον Δικαστή να επικυρώσει την νομιμότητα των εκλογών. Πλην όμως για να αποφανθεί περί αυτού ο Δικαστής πρέπει να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία και οι καταθέσεις των εναγόντων, των εναγομένων και των μαρτύρων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο θα ζητήσει από το Δικαστήριο την εκ περιστροφής και επί ίσων όρων πρόσβαση των δύο αντιμαχόμενων πλευρών στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, και την επιθεώρηση του κτιρίου από πολιτικούς μηχανικούς προκειμένου να προσδιοριστούν οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για να καταστεί λειτουργικό και να πληροί τους κανόνες της Πολεοδομίας, το Πιστοποιητικό Καταλληλότητας (Certificate of Occupancy) και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.