Διάκριση της Μήλου και της Πάρου από το περιοδικό Travel and Leisure

0
66

Στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Travel and Leisure βρέθηκαν και εφέτος η Μήλος και η Πάρος καταλαμβάνοντας τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα στις προτιμήσεις των αναγνωστών. Η λίστα συμπληρώνεται με την Κρήτη στην 7η θέση και ακολουθούν η Σαντορίνη και άλλα νησιά, όπως η Κέρκυρα, η Μύκονος κ.α.

Κάθε χρόνο για την έρευνα για τα World’s Best Awards, το T+L ζητά από τους αναγνώστες να σταθμίσουν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες σε όλο τον κόσμο, να μοιραστούν τις απόψεις τους για τις κορυφαίες πόλεις, νησιά, κρουαζιερόπλοια, σπα, αεροπορικές εταιρείες και πολλά άλλα. Οι αναγνώστες βαθμολόγησαν τα νησιά ανάλογα με τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα, τα φυσικά αξιοθέατα και τις παραλίες, το φαγητό, τη φιλικότητα και τη συνολική αξία τους.

Όπως αναφέρει το περιοδικό «η Ελλάδα διατηρεί τα υπερήφανα της, με επτά νησιά που έχουν επαινεθεί, συμπεριλαμβανομένης της Μήλου (Νο. 2). Πάρου (Νο. 3); και Κρήτης (Νο 7). Αυτά τα τρία εμφανίζονται επίσης στη λίστα με τα καλύτερα νησιά του κόσμου, χάρη στις φωτογενείς παραλίες, τα φρέσκα θαλασσινά και τους αρχαίους χώρους τους».

Σε δήλωση προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νότης Μαρτάκης, επικεφαλής της εταιρίας συμβούλων τουρισμού των Δήμων της Μήλου και της Πάρου τόνισε ότι η σημασία αυτής της διάκρισης αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία στην εποχή μας κατά την οποία, πέρα από την αριθμητική απόδοση των αφίξεων που ούτως ή άλλως είναι εντυπωσιακή στα δύο νησιά, το ζητούμενο είναι και η ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού. Και είναι γνωστό ότι το αναγνωστικό κοινό του Travel and Leisure ανήκει στην υψηλή κατηγορία σε εισοδηματικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο. Συνεπώς, αυτό που μετράει με αυτή την ψηφοφορία είναι ότι η προσπάθεια αποδίδει και κάνει τη διαφορά».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.