Διακομιδή Ελληνοαμερικανού από την Κάρπαθο στο Βενιζέλειο – θετική και η σύζυγός του

0
525
Οι νοσηλευτές με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ισχνηλατούν τα κρούσματα του κορωνοϊού. Φωτογραφία: Αρχείο Ευρωκίνησης.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ. (www.ert.gr) Θετικός στον νέο κορονοϊό βρέθηκε ο 74χρονος Ελληνοαμερικανός που μεταφέρθηκε εσπευσμένα χθες στο Ηράκλειο από την Κάρπαθο, καθώς παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα. Βρίσκεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, στη μονάδα covid-19, ενώ έγινε γνωστό ότι πάσχει από υποκείμενα νοσήματα.
Ο άνδρας είχε φτάσει από τις ΗΠΑ πριν 10 ημέρες, μέσω πτήσης transit, ενώ φέρεται να είχε υποβληθεί σε τεστ πριν 20 ημέρες, το οποίο όμως βγήκε αρνητικό.

Μόλις έφτασε στη χώρα μας μετέβη στην Κάρπαθο, όπου και διαμένει. Εκεί παρουσίασε υψηλό πυρετό και έντονη δυσφορία οπότε σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ αποφασίστηκε η μεταφορά του με Super Puma στο Ηράκλειο, χθες το απόγευμα. Στον ΕΟΔΥ έχει σημάνει συναγερμός, καθώς ο άνδρας διέμενε σ’ ένα χωριό, περίπου 150 κατοίκων, είχε έρθει σε επαφή με αρκετούς συγγενείς του, με την ιχνηλάτηση των επαφών του να έχει ήδη ξεκινήσει.

Από την Κάρπαθο στο Ηράκλειο τον συνόδευσε η σύζυγός του η οποία υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο βγήκε θετικό στον covid-19. Αμέσως έγινε εισαγωγή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και νοσηλεύεται και αυτή στην Μονάδα Covid-19.

Από τον ΕΟΔΥ έχει ξεκινήσει διαδικασία ιχνηλάτησης στις επαφές του 74χρονου και της συζύγου του στην Κάρπαθο, που σύμφωνα με πληροφορίες είχαν λάβει μέρος σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ο ίδιος δήλωσε ότι λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει από το Τέξας των ΗΠΑ για την Ελλάδα, είχε κάνει τεστ το οποίο ήταν αρνητικό.

Πηγή: www.ert.gr

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.