Δια ζώσης το 12ο Φόρουμ της Capital Link για την Βιωσιμότητα

Τα Φόρουμ κατάφεραν να χαρτογραφήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τη μετάβαση από την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη Βιωσιμότητα στην γενέτειρα

0

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Μπορεί η βιωσιμότητα να υπερισχύσει της γεωπολιτικής;», είναι ένα από τα καίρια ερωτήματα που ήρθαν έντονα στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες κυρίως μετά την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας και το οποίο απασχολεί έντονα τους οικονομολόγους και τους ηγέτες όλου του κόσμου.

Το ερώτημα αυτό θα τεθεί επί τάπητος στο 12ο Φόρουμ της Capital Link για την Βιωσιμότητα και θα κληθούν να απαντήσουν υπουργοί και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, καθώς επίσης και ηγετικά στελέχη τραπεζών, επιχειρήσεων, της αγοράς ακινήτων, των επενδυτικών ταμείων και κορυφαίοι οικονομολόγοι και αναλυτές.

Το Φόρουμ διοργανώνεται για 12η συνεχόμενη χρονιά από την ομογενειακή εταιρεία «Capital Link» και το ενδιαφέρον είναι αυξημένο. Έχει ως τίτλο «Μπορεί η βιωσιμότητα να υπερισχύσει της γεωπολιτικής (Can Sustainability Prevail Over Geopolitics);» και θα λάβει χώρα δια ζώσης την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022, στο Grand Hyatt Hotel Athens.

Ο Νικόλαος και Όλγα Μπορνόζη, πρόεδρος και διευθύντρια της Capital Link. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το Φόρουμ τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του ίδιου του περιφερειάρχη Γεωργίου Πατούλη που τόσο με την ιδιότητά του ως προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, όσο και με τις ιδιότητές του στην αυτοδιοίκηση και δη στην Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε ως εισηγητής και ως παρατηρητής στα περισσότερα – αν όχι σε όλα – τα συνέδρια που η Capital Link έχει διοργανώσει στη Νέα Υόρκη και στην Αθήνα.

Στην σχετική ανακοίνωση τύπου αναφέρεται: «Στη τρέχουσα συγκυρία, μετά την πανδημία και εν μέσω του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία, τη ραγδαία κλιματική αλλαγή και τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για ταχύτερη εφαρμογή της κλιματικής ουδετερότητας με την υιοθέτηση ταυτόχρονα μιας συμπεριληπτικής προσέγγισης για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.

Η ενεργειακή κρίση καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη υιοθέτησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ η ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG (Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και Εταιρικής Διακυβέρνησης) στις στρατηγικές των επενδυτών ισοδυναμεί με επιχειρηματική ανθεκτικότητα και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην πορεία ανάπτυξης τους. Για να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια αυτή απαιτούνται συνεργατικές ενέργειες από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Θεματολογία

Το 12ο Annual Capital Link Sustainability Forum με τη συμμετοχή ανώτατων εκπροσώπων από την κυβέρνηση, τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, θα καλύψει όλα τα καίρια ζητήματα και πρωτοβουλίες που συντελούν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τον Κοινωνικό και Οικονομικό Μετασχηματισμό, τον τρόπο με τον οποίο ο ιδιωτικός τομέας και το Κράτος μπορούν να ενισχύσουν αποτελεσματικά τις δυνατότητες και τους πόρους τους με σκοπό την επίτευξη του κοινού στόχου, που δεν είναι άλλος από την Βιωσιμότητα.

Με όραμα την επίτευξη βιώσιμης ευημερίας, σε μια δυσμενή διεθνή συγκυρία τόσο σε γεωπολιτικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο, το Συνέδριο δίνει το βήμα στους σημερινούς ηγέτες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και επικεντρώνεται στις προσπάθειες που καταβάλλουν κατά την εφαρμογή των στρατηγικών βιωσιμότητας σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν, μεταξύ άλλων : Τράπεζες, Επιχειρήσεις, Επενδύσεις, Τεχνολογία, Ψηφιακό Μετασχηματισμό, Κατασκευές, Real Estate, Περιβάλλον, Ενέργεια, Υποδομές, σύμφωνα με την Ατζέντα του 2030 για την Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Παράλληλα διακεκριμένοι εκπρόσωποι της Ομογένειας παρουσιάζουν την συμβολή των Ελλήνων του εξωτερικού στην επιχειρηματική και οικονομική άνθηση της χώρας, κυρίως υπό τη προοπτική της εκτόνωσης των γεωπολιτικών συγκρούσεων.

Capital Link Sustainability Forum

Τo Capital Link Sustainability Forum, κλείνει φέτος τα 12 – δώδεκα – του χρόνια έχει χαρτογραφήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη μετάβαση από την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη βιωσιμότητα στην Ελλάδα. Έχει αναδείξει την δραστική μεταστροφή και προσήλωση που επιδεικνύει η ελληνική επιχειρηματικότητα στη βιώσιμη ανάπτυξη, τις εναλλακτικές μορφές δράσης σε όλα τα στάδια παραγωγής που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμά τους, τη διαφάνεια στην εταιρική διακυβέρνηση και την ανθρωπιστική ευαισθησία, και μάλιστα σε καιρούς δύσκολους, που η οικονομική δυσπραγία επιβαρύνει τη λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά και την ευμάρεια της Ελληνικής οικογένειας.

Για πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τις κυρίες: Όλγα Μπορνόζη:  obornozi@capitallink.com, Βικτώρια Τσουκαλά: marketing@capitallink.com,
Αθηνά Κοσμαδάκη : athensoffice@capitallink.com ή καλέστε στο Τηλ: (+30) 210 610.9800 

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.