Δέσποινα Γαλάτουλα – Despina Galatoula (1932 – 2019)

  0
  Η αείμνηστη πρεσβυτέρα Δέσποινα Γαλάτουλα, το γένος Κολοκυθά.

  H πρεσβυτέρα Δέσποινα Γαλάτουλα, το γένος Κολοκυθά, την Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 άφησε την τελευταία της πνοή στον Αγιο Γάλα της Χίου. Η θλιβερή αυτή είδηση μεταδόθηκε σε κλάσματα δευτερολέπτου στην άλλη ακτή του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στην Ελληνοκρατούμενη Αστόρια όπου διαμένουν ο γιος της Πέτρος Γαλάτουλας με την οικογένειά του. 

  Μια ανάρτηση στο FaceBook ήρθε να προκαλέσει θλίψη και συγκίνηση στην ομογένεια, διότι ο γιος της είναι τέως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και νυν πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως.

  Ο κ. Γαλάτουλας μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός ξεκίνησε για τη γενέτειρα προκειμένου να παραστεί στην κηδεία της πολυαγαπημένης του μανούλας.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί την Τρίτη, 2 Απριλίου 2019 στην ιδιαίτερή της πατρίδα.

  Ο π. Γεώργιος και η πρεσβυτέρα Δέσποινα με τα παιδιά και εγγόνια τους.

  Ο θάνατός της καταλυπεί τα παιδιά της Πέτρο και Σοφία Γαλάτουλα, Μαρία και Λάμπρο Κοραή, τα εγγόνια Δέσποινα Γαλάτουλα και τον αρραβωνιστικό της Γιάννη Σταθόπουλο, Γεώργιο Γαλάτουλα, Αννα Γαλάτουλα, Δέσποινα Κοραή και τον αρραβωνιαστικό της Γιώργο Μιχαηλίδη, Αγγελική και Ανδρέα Φραγκάκη, τον δισεγγονό Γιάννη Φραγκάκη και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Η αείμνηστη γεννήθηκε προ 87 ετών στον Άγιο Γάλα της Χίου σε μια οικογένεια ιερέων και μεγάλωσε με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας. Ήταν νυμφευμένη με τον ιερέα Γεώργιο Γαλάτουλα, τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης και μόνο ο χάρος κατάφερε να τους χωρίσει το 2013.

  Ο π. Γεώργιος και η πρεσβυτέρα Δέσποινα έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά τον Πέτρο που είναι νυμφευμένος με τη Σοφία το γένος Μπίλη και τη Μαρία που είναι παντρεμένη με τον Λάμπρο Κοραή και διαμένουν  στην Ελλάδα.

  Ο π. Γεώργιος Γαλάτουλας και η πρεσβυτέρα με το γιο τους Πέτρο και τις εγγονές Δέσποινα και Άννα.

  Η πρεσβυτέρα πίστευε όσο ελάχιστοι στο αγαθό της παιδεία και αξιώθηκε να δει τις εγγονές της Δέσποινα και Άννα Γαλάτουλα να αποφοιτούν από τα πανεπιστήμια και να διδάσκουν στα σχολεία της Νέας Υόρκης, το Γιώργο Γαλάτουλα και την  Αγγελική Κοραή να αποφοιτούν από Σχολές Οικονομικών και την Δέσποινα Κοραή από την Ιατρική Σχολή.

  Τα καλοκαίρια θα μείνουν αξέχαστα για τα εγγόνια και τον δισεγγονό της Γιάννη, διότι περνούσαν ευχάριστα τις διακοπές τους περιτριγυρισμένα από την αγάπη της γιαγιάς της.

  Η πρεσβυτέρα Δέσποινα Γαλάτουλα ήταν στοργική μητέρα, γιαγιά και προγιαγιά και κατάφερε να εμφυσήσει στα παιδιά και τα εγγόνια της την αγάπη για το συνάνθρωπο και την ενασχόλησή τους με τα κοινά.

  Περίτρανη απόδειξη το γεγονός ότι ο γιος της Πέτρος Γαλάτουλας ασχολήθηκε με τον τοπικό σύλλογο και τις δύο και πλέον δεκαετίες με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, την οποία υπηρέτησε με πάθος αρχικά με την ιδιότητα του συμβούλου και του προέδρου της πολιτιστικής επιτροπής, του γενικού γραμματέα και του προέδρου της Ομοσπονδίας.

  Στις πρόσφατες εκλογές εκλέχτηκε α’ αντιπρόεδρος και τους τελευταίους μήνες αφιερώνει όλο του το χρόνο για τη διοργάνωση της Παρελάσεως της 14ης Απριλίου 2019 στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

  Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στον Πέτρο Γαλάτουλα και στην οικογένεια του, καθώς επίσης στην αδελφή και στην οικογένειά της.

  Αιωνία η μνήμη της. 

  -Advertisement / Διαφήμιση-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.