Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος – Constantinos Giannopoulos (1937 – 2018)

  0

  Ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος ανέμενε με λαχτάρα την έλευση του γιου του Σταύρου από τη Νέα Υόρκη. Η καρδιά του όμως τον πρόδωσε λίγες ώρες πριν την άφιξή του στην Αθήνα.

  Ο αγέρωχος, μεγαλόκαρδος και μεγαλόψυχος άνδρας την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018  άφησε την τελευταία του πνοή στο Νεοχώριο Ιθώμης (Μελιγαλά) Μεσσηνίας έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

  Η νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί το απόγευμα της Πέμπτης 16ης Αυγούστου 2018 στις 6:00 μ,μ, απόγευμα, στον ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στο Νεοχώριον και αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο του χωριού

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Ιωάννα το γένος Σκρεπετού, τα παιδιά Γιώργο Γιαννόπουλο, Σταύρο και Κυριακή Γιαννοπούλου, Δημήτριο Γιαννόπουλο, τα εγγόνια Ιωάννα Γιαννοπούλου και Δημήτριο Γιαννόπουλο, τα αδέλφια Βασιλική Κοντοπούλου, Αλεξάνδρα και Δημήτρη Τζουμάκα, Ειρήνη και Γιάννη Χατζόπουλο, τη νύφη Φανή Κυριαζοπούλου, τα γυνακάδελφα Κώστα και Στέλλα Σκρεπετού, Τάσο και Ιερασμία Σκρεπετού, Βαγγέλη και Καλιρρόη Σκρεπετού, π. Βασίλειο Σκρεπετό και πρεσβυτέρα Θεοδώρα, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 25 Μαϊου 1937 στο Νεοχώριο Μεσσηνίας και ήταν γόνος πολύτεκνης οικογένειας.  Το 1963 χόρεψε το Χορό του Ησαϊα με την Ιωάννα το γένος Σκρεπετού – αδελφή του διακεκριμένου κλαρινίστα της Νέας Υόρκης Κώστα Σκρεπετού.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο τρία αγόρια το Γιώργο και το Σταύρο που διαμένουν στη Βοστώνη και στη Νέα Υόρκη, αντίστοιχα, και το Δημήτρη που μένει μόνιμα στο χωριό με τους γονείς.

  Ο Σταύρος Γαννόπουλος κάθε καλοκαίρι πήγαινε με τη σύζυγο και τα παιδιά του στην Ελλάδα. Εφέτος η σύζυγός του Κυριακή το γένος Σπανοπούλου με τα παιδιά τους Ιωάννα και Δημήτρη έφυγαν νωρίτερα και είχαν την τύχη να περάσουν αξέχαστες στιγμές με τον πεθερό και παππού και το πιο σημαντικό να λάβουν τις ευχές του και να του κλείσουν τα μάτια.

  Την Κυριακή ο Σταύρος έκανε όνειρα να πάει να φιλήσει το χέρι του πατέρα του. Μόλις έφτασε στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τα όνειρα πάγωσαν διότι πληροφορήθηκε από τη σύζυγο, τη μητέρα και τα αδέλφια τη θλιβερή είδηση.

  Λίγο μετά την άφιξή του στο πατρικό του ανήρτησε στο Face Book τις φωτογραφίες του πατέρα του και μεταξύ άλλων έγραψε: «Στον αγαπημένο μας πατέρα! Στον αγαπημένο παππού!!! Έφυγες τόσο απροσδόκητα και ξαφνικά που ερχόμενοι διακοπές δεν προλάβαμε να σου πούμε ούτε δυο λόγια, μια κουβέντα να κάνουμε!  Αχ βρε πατέρα!

  Μεγάλη η απώλεια και δύσκολη στιγμή περνάμε και θα περάσουμε για αρκετό καιρό! Ενα αντίο από όλους μας και εκεί που πας να είναι ένας καλύτερος κόσμος και να σε έχει ο Θεός κοντά του! Να μας βλέπεις από ψηλά και να μας δίνεις ψυχική δύναμη και να μας φωτίζεις! Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει και να είσαι καλά εκεί στον κοσμο των αγγέλων! Θα σε θυμόμαστε για πάντα!

  Ο Σταύρος Γιαννόπουλος είναι τέως πρόεδρος και (νυν αντιπροέδρου) του ιστορικού Συλλόγου Μεσσηνίας «Αριστομένης» και συνάμα ένα από τα ηγετικά στελέχη των Μεσσηνίων της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης.

  Οι προσπάθειες των «Αναμνήσεων» να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Μασουρίδη δεν καρποφόρησαν μέχρι και ετούτη την ώρα.

  Στελέχη του Συλλόγου επεσήμαναν ότι ο πρόεδρος βρίσκεται με διακοπές στη γενέτειρα και ότι πρόκειται να παραστεί με άλλα στελέχη και μέλη στην κηδεία του εκλιπόντος και να αποτίσουν φόρο τιμής.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.