Αικατερίνη (Νίνα) Ιατρίδη – Catherine (Nina) Iatridis (1936 – 2018)

  Η Αικατερίνη (Νίνα) Ιατρίδη την Δευτέρα, 14 Μαϊου 2018 άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 81 ετών βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά της τους συγγενείς και φίλους.

  Η σορός της το απόγευμα της Παρασκευής, 18 Μαϊου 2018, από τις 4.00 – 8.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην διεύθυνση 3500 W 106th St, Carmel, IN 46032, ενώ το τρισάγιο θα ψαλεί στις 7.30 μ.μ.

  Το πρωί του Σαββάτου, 19 Μαϊου 2018, οι συγγενείς και οι φίλοι θα συγκεντρωθούν στον εν λόγω ναό για να προσκυνήσουν την σορό της (10.00 – 11.00 π.μ.) και αμέσως μετά να παρακολουθήσουν τη νεκρώσιμη ακολουθία.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους, όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην μνήμη της αποστέλλοντας τις επιταγές τους στην διεύθυνση Indiana University School of Medicine, c/o IU Foundation, P.O. Box 7072, Indianapolis, IN 46207-7072. με την ένδειξη «In memory of Catherine Panayotis “Nina” Iatridis».

  Ο θάνατός της καταλυπεί τις κόρες της Γιάννα Κόκκα (Yanna Kokkas) και Μαίρη Πέις (Mary Pease), τα εγγόνια Katerina Kokkas, Anastasia Kokkas, Nicholas Pease, Naya Pease και George Pease, την αδελφή Πόλυ Πλακοτάρη (Πόλυ Πλακοτάρη), τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους.

  Η εκλιπούσα γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου 1936 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Μεγάλωσε στους κόλπους της ακμάζουσας την εποχή εκείνη Ελληνικής Κοινότητας και αποφοίτησε από το Αγγλικό Κολέγιο Θηλέων (English Girls College).

  Το 1957 παντρεύτηκε με τον εκλεκτό της καρδιάς της Δρ. Παναγιώτη Ιατρίδη και μόνον ο χάρος στάθηκε ικανός να τους χωρίσει στις 9 Ιουλίου 2016.

  Πέντε χρόνια μετά τον γάμο τους μετακόμισαν στην Ελλάδα και το 1969 ήρθαν για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική. Αρχικά εγκαταστάθηκαν στο Τσάπελ Χιλ (Chapel Hill) της Βόρειας Καρολίνας και μετά από μία και πλέον δεκαετία (1972) μετακόμισαν στο Βαλπαρέισο (Valparaiso, Indiana) και ασχολήθηκε με τα κτηματομεσιτικά.

  Ο αείμνηστος σύζυγός της, Δρ. Παναγιώτης Ιατρίδης είχε διατελέσει αναπληρωτής κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα (Assistant Dean of the Indian University Northwest Center for Medical Education).

  Η εκλιπούσα ήταν μέλος και στέλεχος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μέριβιλ της Ιντιάνα και συνάμα μέλος «Των Θυγατέρων της Πηνελόπης», της γυναικείας οργάνωσης της AHEPA.

  Η ευθύνη για την διοργάνωση της κηδείας έχει ανατεθεί στο Γραφείο Τετελών «Flanner Buchanan-Oaklawn Memorial Gardens».

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.