Αγνή Σιώμκου – Agnes Siomkos (1930 – 2018)

  H Αγνή Σιώμκου (Agnes Siomkos) την Πέμπτη 17 Μαϊου 2018 άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Calvary Hospice Hospital» του Μπρονξ.

  Ο θάνατός της καταλυπεί τα παιδιά της Στέιση και Μπιλ Παπαλίτσκα (Stacey and Bill Papalitskas) που διαμένουν στο Basking Ridge της Νέας Ιερσέης, Rita and Curt Seaton που διαμένουν στο Westport του Κονέκτικατ, Tina and Gus Alimaras που διαμένουν στο Μπέισαϊντ της Νέας Υόρκης, τα εγγόνια , Justin, John (και την αρραβωνιαστικιά Jennifer), Alyssa και Alexandra, την κουνιάδα Κίτσα Νικόλα (Kitsa Nicolas) και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί του Σαββάτου, 19 Μαϊου 2018 στις 9.00 π.μ. στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, ενώ ο ενταφιασμός της θα γίνει στο κοιμητήριο «Flushing Cemetery» στην διεύθυνση, 163-06 46th Ave, Flushing, New York.

  Η οικογένεια καλεί συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην μνήμη της στον Σύλλογο Καστοριέων «Ομόνοια» στην διεύθυνση 150-28 14th Avenue, Whitestone, NY 11357 είστε στο νοσοκομείο παίδων «St. Jude’s Children’s Research Hospital» στην διεύθυνση PO Box 50, Memphis, TN. 38101-9929.

  Η εκλιπούσα γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου στο Μανχάταν. Οι αείμνηστοι γονείς της Γκας και Αρετή Νικολάου έφεραν στον κόσμο άλλα τρία  παιδιά. Πρόκειται για την Κίτσα Νικόλα (Kitsa Nicolas) και τους αειμνήστους Πίτερ Νίκολας (Peter Nicolas) και Τέση Μπέντο (Peter Nicolas).

  Η αείμνηστη μεγάλωσε στο Ουάσινγκτον Χάιτς της Νέας Υόρκης, το οποίο την εποχή εκείνη αποτελούσε την Μέκκα του ελληνισμού. Στις 29 Ιανουαρίου 1950 παντρεύτηκε με τον εκλεκτό της καρδιάς της Παντελή Σιώμκο με τον οποίο έζησαν πέντε ολόκληρες δεκαετίες. Ο σύζυγός της είχε πεθάνει τον Ιούνιο του 2000, αλλά η Αγνή δεν το έβαλε κάτω και αφοσιώθηκε με μεγαλύτερο ζήλο στην οικογένειά της καθώς επίσης και στις αγαθοεργίες.

  Τα πρώτα χρόνια μετά τον γάμο ασχολήθηκε με την ανατροφή των παιδιών της, αλλά όταν αυτά μεγάλωσαν προσελήφθη στην τράπεζα «Reliance Federal Savings Bank» και εργάστηκε για δύο περίπου δεκαετίες στο κατάστημα του Φρες Μέντοου του Κουίνς. Αρχικά ως ταμίας και τα τελευταία χρόνια ως διευθύντρια.

  Η εκλιπούσα ήταν αξιολάτρευτη σύζυγος, μητέρα και γιαγιά και διακρινόταν για το σπάνιο του χαρακτήρα της, για την φιλαλληλία και την φιλανθρωπία. Ηταν δραστήριο μέλος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Καστοριάς και είχε διατελέσει στέλεχός της.

  Η οικογένεια εκφράζει την ευγνωμοσύνη προς τις οικιακές βοηθούς Kanunga and Pat, οι οποίες με την φροντίδα που της παρείχαν τα δύο τελευταία χρόνια της έδωσαν την δυνατότητα να παραμείνει στο σπίτι της για 66 ολόκληρα χρόνια.

  Η ευθύνη για την διοργάνωση της κηδείας έχει ανατεθεί στο Γραφείο Τελετών «Frederick Funeral Home» στην διεύθυνση 192-15 Northern Blvd., Flushing, New York 11358.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.