ΧΙΟΣ. «Ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά» ήταν το μήνυμα εκατοντάδων Χιωτών που το πρωί του Σαββάτου, 6 Φεβρουαρίου 2021, συμμετείχαν στην αυτοκινητοπορεία ενάντια τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την δημιουργία νέας δομής στο Θόλος.

Η πρωτότυπη λόγω της πανδημίας διαμαρτυρία κέντρισε τον ενδιαφέρον των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Η ιστοσελίδα https://www.alithia.gr/ δημοσίευσε μια εντυπωσιακή αεροφωτογραφία και άλλες φωτογραφίες και έγραψε: Με μια πρωτότυπη αυτοκινητοπορεία, μετά την συγκέντρωση τους της Τετάρτης στο Θόλος, αντέδρασαν σήμερα οι κάτοικοι Συκιάδας, Λαγκάδας και Βροντάδου, οι οποίοι ξεκινώντας από το γήπεδο της Σέντας κατευθύνθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Αφού διέσχισαν με εκατοντάδες αυτοκίνητα, που έφεραν μαύρες σημαίες, τον περιφερειακό του δημοτικού κήπου δια της Προκυμαίας, κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο, από όπου και οι περισσότεροι επέστρεψαν στα χωριά τους.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους της αυτοκινητοπορείας, ήταν ότι το πρώτο αυτοκίνητο βρίσκονταν στα φανάρια της Φάρκαινας στο Αεροδρόμιο και το τελευταίο στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας.

Η ιστοσελίδα https://www.politischios.gr/  στο ρεπορτάζ της με τίτλο Μεγαλειώδης αυτοκινητοπομπή, ξεκάθαρο μήνυμα και υπότιτλο «Ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά» το μήνυμα εκατοντάδων Χιωτών ενάντια τους σχεδιασμούς για νέα δομή αναφέρει: Την πρώτη οργανωμένη αντίδραση των Χιωτών ενάντια στα σχέδια για νέα δομή, μετά τα γεγονότα του περσινού Φεβρουαρίου, ένιωσαν Κυβέρνηση και Υπουργός Μετανάστευσης, στο πλαίσιο της μεγαλειώδους αυτοκινητοπομπής, στην οποία συμμετείχαν κάτοικοι από τα Καρδάμυλα, τη Λαγκάδα, τη Συκιάδα και τον Βροντάδο.

Στιγμιότυπο από την αυτοκινητοπορεία κατά της δομής στο Θόλος.

Η αυτοκινητοπομπή μήκους άνω των 2 χιλιομέτρων, ξεκίνησε στις 9 και 30 το πρωί από τη Συκιάδα και κατέληξε, συνεχώς ενισχυόμενη από κόσμο στις 10:15 στην πόλη της Χίου.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.