Αυγερινοπούλου: Η Κάρολιν Μαλόνι στο πλευρό των Ελλήνων για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

0
Η βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την Δρ Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και τους συνεργάτες της στην Ακρόπολη.

Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και το Μουσείο της Ακρόπολης επισκέφθηκε την Πέμπτη η Αμερικανίδα πολιτικός και Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Κάρολιν Μαλόνι (Carolyn B. Maloney), συνοδευόμενη από την πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής Δρ Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, καθώς και την πρόεδρο του Ευρωαμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών (EAWC) Λούλα Λόη – Αλαφογιάννη.

Σκοπός της επισκέψεως ήταν η προβολή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής του δίκαιου αιτήματος της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, ζήτημα για το οποίο παρέθεσαν και σχετική συνέντευξη τύπου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κ. Αυγερινοπούλου, στην οποία επίσης παρατίθενται δηλώσεις της Κάρολιν Μαλόνι. «Ο δυτικός πολιτισμός οφείλει ένα χρέος από ευγνωμοσύνη στον ελληνικό πολιτισμό που δεν μπορούμε ποτέ να το ξεπληρώσουμε πλήρως. Κάθε φορά που τα ηνία της κυβέρνησης αλλάζουν ειρηνικά χέρια οπουδήποτε στη Δύση, θα πρέπει να είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες στους Έλληνες για την εφεύρεση της Δημοκρατίας…».

Επισήμανε ότι θέλει να ενώσει τη φωνή της με τη φωνή εκείνων που ζητούν από το Βρετανικό Μουσείο να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους: τον λαό της Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η Μαλόνι ενημέρωσε ακόμη ότι ήρθε σε επαφή με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Council), Εντι Ζεμενίδη, και ότι οι δύο τους θα συνεργαστούν ώστε να ιδρυθεί μία παναμερικανική επιτροπή για να δραστηριοποιήσει τους Αμερικανούς υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών.

Η κα Μαλόνι προσκάλεσε την κα Αυγερινοπούλου να παραστεί σε Επιτροπή στο Κογκρέσο προς υποστήριξη του επαναπατρισμού των Γλυπτών. Τόσο η κα Μαλόνι όσο και η κα Αυγερινοπούλου είναι Μέλη του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.