Αχτίδα ελπίδας στο μαύρο και άραχνο τοπίο της Νέας Υόρκης

Οι Νεοϋορκέζοι ενώ αναμένουν υπομονετικά και βουβοί στην ουρά ηια να παραλάβουν τα γεύματα. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης αποτελεί το επίκεντρο της άνευ προηγουμένου τραγωδίας που βιώνει η Αμερική και κατ’ επέκταση ο πλανήτης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αν και οι καμπύλες με τα κρούσματα, με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, με την πληρότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας και με τα θύματα παρουσιάζουν σταδιακή απόκλιση, εν τούτοις όλα δείχνουν ότι είναι μακρύς και δύσβατος ο δρόμος τουλάχιστον για τις δύο επόμενες εβδομάδες.

Χθες στις πέντε κομητείες του Δήμου της Νέας Υόρκης θρηνήσαμε άλλους 277 Νεοϋρκέζους μεταξύ των οποίων και τον Αθανάσιο Λιάμπα, τον πρώην κυβερνήτη της Παμμακεδονικής  Ένωσης και έναν από τους αφανείς ήρωες του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών του Γουάιτστόουν, καθώς επίσης και άλλους ομογενείς.

Στις πέντε κομητείες της Νέας Υόρκης θρηνήσαμε 17.866 συμπολίτες. Οι θάνατοι των 12.571 εξ αυτών οφείλονται στον κορωνοϊό, ενώ οι 5.295 δεν είναι βέβαιο εάν οφείλονται στον κορωνοϊό, διότι απεβίωσαν στα σπίτια τους είτε στους οίκους ευγηρίας και δεν έχουν υποβληθεί σε τεστ.

Ωστόσο χθες  το νοσοκομείο «Lenox Hill» στο Μανχάταν εξέδωσε το χιλιοστό (1.000) εξιτήριο με όλη τη σημασία της λέξεως φανφάρες. Το βίντεο με τα χαμογελαστά πρόσωπα των ιατρών και των νοσηλευτών και τα χειροκροτήματα αποτέλεσε μια από τις αισιόδοξες ειδήσεις τις οποίες μετέδωσαν το βράδυ της Πέμπτης τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.

Αυτό σε συνδυασμό με τα αισιόδοξα μηνύματα σχετικά με την πρόοδο των ερευνών για το εμβόλιο και τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού αποτελούν μια αχτίδα ελπίδας στην «μαύρη και άραχνη» κατάσταση που βιώνουμε τους δύο τελευταίους μήνες.

Οι εικόνες από το γραφείο τελετών στο Μπρούκλιν με τα φορτηγά στα οποία διατηρούσαν τις σορούς, καθώς επίσης και οι εικόνες που δημοσίευσε η New York Times από τις ουρές των αυτοκινήτων στην διανομή τροφίμων στη Νέα Ιερσέη καθιστούν ακόμη πιο τραγική την κατάσταση που βιώνουμε

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.