Αθανάσιος Τομ Ζάχος – Athanasios Tom Zahos (1931 – 2018)

  Ο Αθανάσιος (Τομ) Ζάχος, πολυβραβευμένος παλαίμαχος του Πολέμου με την Κορέα και ηγέτης της κοινότητας του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Τεναφλάι δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Την Πέμπτη 31 Μαϊου 2018 άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του και κατ’ επέκταση την εν λόγω κοινότητα.

  Η σορός του το απόγευμα της Κυριακής, 3ης Ιουνίου 2018 θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Barrett Funeral Home» στη διεύθυνση, 148 Dean Dr., Tenafly, NJ, US, 07670.

  Η νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Δευτέρας, 4ης Ιουνίου 2018, στις 10.00 π. μ. στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη διεύθυνση 353 E Clinton Ave, Tenafly, NJ, US, 07670. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο «George Washington Memorial Park», στη διεύθυνση, 234 Paramus Road, Paramus, NJ, 07652.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τα παιδιά του Peter και Kathleen, Edward και Marilen, Maria, και  Marc, τα εγγόνια Zachary, Nicholas, Arianna, Alexander, Isabel και Kristen.

  Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στις 4 Απριλίου1931 στο νοσοκομείο «Misericordia Hospital» του Μπρονξ. Οι αείμνηστοι γονείς του Πίτερ και Μαρία Ζάχου τον γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Ηταν νυμφευμένος με την Phyllis Zahos με την οποία έζησαν μαζί για 57 ολόκληρα χρόνια και μόνο ο χάρος κατάφερε να τους χωρίσει στις 5 Ιανουαρίου 2018.

  Εργάστηκε για πέντε περίπου δεκαετίες ως ασφαλιστής «στην New York Life» και έχει βραβευτεί για τα επιτεύγματά του.

  Ο ιερατικός προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, π. Παναγιώτης Ζούγρας μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την θλίψη για τον θάνατο του πρώην προέδρου και μεταξύ άλλων τόνισε: «Υπηρετώ την μεγαλώνυμη και δυναμική κοινότητα του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου τα τέσσερα τελευταία χρόνια και από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου όλοι μιλούσαν με σεβασμό και εκτίμηση για τον εκλιπόντα. Στην πρώτη συνάντηση που είχα μαζί του κατάλαβα καλύτερα τους λόγους για τους οποίους όλοι μιλούσαν με θαυμασμό, εκτίμηση και ευγνωμοσύνη για τον Αθανάσιο Ζάχο».

  «Ως ασφαλιστής στην New York Life προσέφερε την δυνατότητα σε εκατοντάδες ομογενείς να ευεργετηθούν από τα προγράμματα και από τον επαγγελματισμό του εκλιπόντα. Ως πρόεδρος της κοινότητας κατάφερε να δώσει το έναυσμα της προσφοράς στα στελέχη και στα μέλη της κοινότητας.

  Ο εκλιπών άνηκε στην κατηγορία των ανθρώπων που επέμεναν ελληνικά και ανήκαν στο «Εμείς» που έλεγε και ο στρατηγός Μακρυγιάννης. Η κοινότητά μας θρηνεί και εκφράζει τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στα παιδιά και στα εγγόνια του», επεσήμανε ο π. Παναγιώτης.

  Αναφερόμενος στη νεκρώσιμη ακολουθία επεσήμανε ότι θα ψαλεί το πρωί της Δευτέρας, 4ης Ιουνίου και θα είναι πάνδημη, όπως ήταν προ πέντε μηνών και η κηδεία της αείμνηστος συζύγου του.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.