Δημήτριος Μπιλμάζης – James G. Bilmazes (1932 – 2018)

  Ο Δημήτριος Μπιλμάζης (James G. Bilmazes) βετεράνος του Πολέμου στην Κορέα και ηγέτης της κοινότητας των Αγίων Αποστόλων και κατ’ επέκταση της ομογένειας του Χάβερχιλ Μασαχουσέτης δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας.

  Την Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018, άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του.

  Η σορός του το απόγευμα της Πέμπτης, 7 Ιουνίου 2018 από τις 4.00 έως τις 7.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετων «Driscoll Funeral Home», στη διεύθυνση 309 S. Main St., Haverhill, MA. 01835

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Παρασκευής, 8 Ιουνίου 2018, στις 11.00 π.μ. στον Ελληνορθόδοξο Ναό των Αγίων Αποστόλων στη διεύθυνση 154 Winter St., Haverhill, MA, 01830. 

  Ο ενταφιασμός του θα γίνει με τις δέουσες τιμές των βετεράνων στο Κοιμητήριο Linwood Cemetery, στη διεύθυνση 41 John Ward Ave, Haverhill, MA 01830.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στο Shared Living Collaborative or American Training.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τα παιδιά του Joanne, Catherine, Georgia, Elaine και Ian Mansfield, τις εγγονές του Maria και Sarah Mansfield, την αδελφή Aristea DiCarlo, τους κουνιάδους Νικόλαο και Νταγιάνα Καραλή, Κωνσταντίνο (Gus) Καραλή και Παναγιώτη Καραλή, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ, στον Καναδά και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1932. Οι αείμνηστοι γονείς του Γιώργος Μπιλμάζης και Μαρία, το γένος Χατζηδάκη, έφεραν στον κόσμο τον Δημήτριο και την Αριστέα και τους γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο του Χάβερχιλ εντάχτηκε στον Αμερικανικό Στρατό. Υπηρέτησε στην Αεροπορία την περίοδο του Πολέμου στην Κορέα και έγινε αεροπόρος (Airman First Class).

  Μετά την απόλυσή του από τον Στρατό εργάστηκε αρχικά στην εταιρεία «Western Electric», συνταξιοδοτήθηκε από την Lucent Technologies και ήταν μέλος των Pioneers.

  Ηταν νυμφευμένος με την Μαρία Καραλή – Μπιλμάζη και ήταν υπόδειγμα ζευγαριού. Εζησαν μαζί για 54 χρόνια και μόνον  ο χάρος στάθηκε ικανός να τους χωρίσει τον Ιούλιο του 2014.

  Ο εκλιπών ασχολήθηκε με τα κοινά και υπηρέτησε με πάθος την κοινότητα των Αγίων Αποστόλων τόσο με την ιδιότητα του μέλους και του συμβούλου, όσο και του προέδρου του κοινοτικού συμβουλίου.

  Ασχολήθηκε με τον Σύλλογο Γονέων και Δασκάλων, με το ελληνικό και κατηχητικό σχολείο και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στον έρανο και στην ίδια την ανέγερση του κοινοτικού κέντρου.

  Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Αγίων Αποστόλων, π. Μακάριος Νιάκαρος μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι «η κοινότητα συμμετέχει στο πένθος της οικογένειας Μπιλμάζη, και θα παραστεί στη Νεκρώσιμη Ακολουθία».

  «Ο εκλιπών ήταν ενάρετος, γενναιόδωρος, μεγαλόψυχος και φιλάνθρωπος όσο ελάχιστοι. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στους κόλπους της κοινότητάς μας και την υπηρέτησε με πάθος και με ανιδιοτέλεια. Ηταν ένας από τους καλύτερους εργάτες και συνάμα ηγέτες της κοινότητάς μας. Προσευχόμαστε όλοι όπως ο Θεός αναπαύει την ψυχή του και όπως χαρίσει δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του να ξεπεράσουν τον πόνο και την θλίψη και να αξιοποιήσουν την κληρονομιά και να διαιωνίσουν τη μνήμη του», κατέληξε ο π. Μακάριος.

  -Advertisement-


  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.