Απόψεις: Τεράστιο έλλειμμα ηγεσίας για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα

0
222
Ο ιστορικός ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Του Αχιλλέα Λυγγέρα*

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Φαγώθηκα κυριολεκτικά με τον εαυτό μου αυτή την εβδομάδα, γράφοντας ασταμάτητα στους σημαντικά επιφανείς Ομογενείς φίλους μου, για το τι θα γινόταν με την Αγία Σοφία, μήπως και προλαβαίναμε την μετατροπή της σε τζαμί, δια μέσου της πολιτικής πίεσης στην κυβέρνηση της Αμερικής, από το δυστυχώς πολύ κατώτερο των περιστάσεων Ελληνικό Λόμπυ. Πρώτη φορά στην ζωή μου βλέπω τέτοια τεράστια έλλειψη ηγεσίας για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Εδώ στην Ομογένεια μας και στην Ελλάδα μας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ξεκινώ από την Νέα Υόρκη. Αν είναι δυνατόν να απαιτεί γραπτώς στον Εθνικό Κήρυκα ο αγαπητός μου φίλος και τέως Υφυπουργός του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας μας κύριος Αντώνης Διαματάρης, να βγουν μπροστά με δηλώσεις οι κύριοι Τραμπ και Μπαϊντεν εναντίον της επικείμενης μετατροπής της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί, και την ίδια χρονική στιγμή να έχουμε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο της Αμερικής Ελπιδοφόρο, που εννοείται ότι τον σέβομαι και τον εκτιμώ, άφωνο και ουραγό στις καταιγιστικές εξελίξεις.

Αν ο Τούρκος Υπήκοος Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έχει βλέψεις να γίνει ο επόμενος Οικουμενικός Πατριάρχης και για αυτό τον λόγο δεν έκανε εμπροσθοβαρείς δηλώσεις, πριν την μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί, όπως και όφειλε να κάνει ως επικεφαλής της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, προτείνω δημόσια στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας μας να του δώσει άμεσα «τιμής ένεκεν» την Ελληνική Υπηκοότητα. Η Αγιά Σοφία, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι υπεράνω των προσωπικών φιλοδοξιών του κάθε Αρχιεπισκόπου ανά την υφήλιο.

Ας πάμε τώρα στην Ελλάδα μας. Ο Πρωθυπουργός κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης μια από τα ίδια και αντί να βγει μπροστά και να προσπαθήσει να αποτρέψει, μετά συνοδείας των συμμάχων μας, την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αρκέστηκε σε μια ανούσια δήλωση μετά το συμβάν. Έτσι ενεργούν οι πατριώτες πολιτικοί ηγέτες; Αυτό δεν είναι στρατηγική. Είναι ένα καταστροφικό άνοιγμα στον αιμοχαρή Σουλτάνο να κάνει του κεφαλιού του, χωρίς τις παραμικρές επιπτώσεις.

Για να μην έχουμε αυταπάτες, όπως το πάει ο σκληρός Ισλαμιστής Σουλτάνος Ερντογάν, στο εγγύς μέλλον θα βρει την αφορμή για να ανοίξει πόλεμο με την Ελλάδα μας. Για αυτό λοιπόν το ενδεχόμενο ας προετοιμαζόμαστε στρατιωτικά με ταχύτατους ρυθμούς, πριν βρεθούμε ξανά κάτω από την Τουρκική κατοχή για τα επόμενα 400 χρόνια. Ήδη το 40% της Κύπρου βρίσκεται μέχρι τώρα υπό την Τουρκική κατοχή από το 1974. Κάτι ανάλογο είναι ήδη προσχεδιασμένο από την Τουρκία και για την Ελλάδα μας.

Κλείνοντας, ήμασταν τυχεροί με την σύζυγο μου που αξιωθήκαμε να επισκεφτούμε την Αγιά Σοφιά πριν λίγα χρόνια.

  • Ο Αχιλλέας Λυγγέρας είναι επιχειρηματίας και εστιάτορας
  • Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στην ιστοσελίδα https://www.onlarissa.gr/ και αναδημοσιεύεται μετά εγκρίσεως του αρθρογράφου.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.