ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές που προκάλεσε το βράδυ της Τρίτης, 18 Φεβρουαρίου 2020 η πυρκαγιά στο ομογενειακό εστιατόριο «Mount Ivy Diner» στην Πομόνα της Νέας Υόρκης και το πρωί της Παρασκευής, 21 Φεβρουαρίου 2020 επαναλειτούργησε και  επέστρεψαν τα χαμόγελα στους εργαζομένους και στους πελάτες του εστιατορίου.

Κι αυτό διότι το  «Mount Ivy Diner» ανήκει στην κατηγορία των ντάινερ και είναι κάτι παραπάνω από εστιατόριο. Είναι ένας χώρος στον οποίο οι πελάτες απολαμβάνουν το πρωινό, το γεύμα είτε και το δείπνο με άλλους συγγενείς και φίλους. Είναι ένας χώρος συνάντησης.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Αχιλλέας Λυγγέρας μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον των πελατών και των κατοίκων της περιοχής και τόνισε ότι «η πυρκαγιά ήρθε να αναζωπυρώσει την αγάπη των πελατών και των εργαζομένων για το εστιατόριο’.

Στιγμιότυπο από την πυρκαγιά στο εστιατόρια Mount Ivy Diner. Φωτογραφία: Chris Kear / Hillcrest Fire Department).

Η πυρκαγιά, όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης, 18 Φεβρουαρίου 2020 και συγκεκριμένα στις 9.40 μ.μ. στο παραπέτο της στέγης στη γωνία του κτιρίου και ένεκα της άμεσης παρέμβασης της πυροσβεστικής η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Ερωτηθείς για τα αίτια της πυρκαγιάς, ο κ. Λυγγέρας επεσήμανε ότι προκλήθηκε από ένα ηλεκτρικό έρμα (electrical ballast) και ένεκα της άμεσης παρέμβασης των πυροσβεστών τέθηκε υπό έλεγχο και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.  

Το «Mount Ivy Diner» είναι ένα από τα εμβληματικά εστιατόρια της περιοχής. Βρίσκεται στη διεύθυνση 1669 US-202, Pomona, NY 10970 σε κομβικό σημείο στην 13η Εξοδο της Palisades Interstate Parkway. Το εστιατόριο είναι ένα από τα καινούργια της περιοχής και το έχτισε προ είκοσι πέντε περίπου ετών ο ομογενής.

Οι πελάτες του εστιατορίου «Mount Ivy Diner» , ενώ απολαμβάνουν το γεύμα τους.

Είναι μια καθιερωμένη επιχείρηση 160 καθισμάτων, λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως όλο το χρόνο και έχει και τη δική του ιστοσελίδα http://www.mountivydiner.com.

Ο ομογενής εστιάτορας είχε γεννηθεί στη Λάρισα και προ τεσσάρων περίπου δεκαετιών ήρθε για σπουδές στην Αμερική, στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης.

Με την πάροδο του χρόνου δημιούργησε τις δικές του επιχειρήσεις, καθώς και το εν λόγω εστιατόριο. Είναι νυμφευμένος με την Κατίνα, το γένος Στάθη, με την οποία έφερε στον κόσμο τον Πολυχρόνη. Όπως η πλειοψηφία των ομογενών, επένδυσε στην παιδεία του γιου του. Ο Πολυχρόνης αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κουλούμπια με πτυχία στη βιοτεχνολογία και οικονομικές επιστήμες και είναι υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλης εταιρείας στην Κομητεία Ρόκλαντ της Νέας Υόρκης.

Ερωτηθείς εάν ο γιος του ασχολείται καθόλου με το εστιατόριο χαριτολογώντας διερωτήθηκε «θα αφήσουμε τον γάμο να πάμε για πουρνάρια»;

«Ο γιος μου επέλεξε την έρευνα και απέκτησε την δική του οικογένεια και είμαστε υπερήφανοι γι αυτόν», κατέληξε ο κ. Λυγγέρας, ο οποίος ασχολείται με τα κοινά και την φιλανθρωπία.

Οι πυροσβέστες επί τω έργω. Φωτογραφία: Chris Kear / Hillcrest Fire Department).
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.