ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Νέα, μεγάλη δωρεά απέστειλαν στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο, στους Οίκους Ευγηρίας Χίου και Καρδραμύλων και στα αγροτικά ιατρεία οι Χιώτες της Αμερικής. Πρόκειται για την πρώτη δωρεά της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα συνολικής αξίας $160.000, η οποία είναι καθ’ οδών και θα παραδοθεί στους δικαιούχους την ερχόμενη εβδομάδα.

Η εν λόγω δωρεά αποτελεί συνέχεια των δωρεών που η Χιακή Ομοσπονδία και οι οργανωμένοι φορείς των Χιωτών της Αμερικής προσέφεραν την τελευταία δεκαετία  στο νησί τους και οι οποίες έχουν συμβάλει στην ανακούφιση των δεινοπαθούντων από την παρατεταμένη οικονομική κρίση στη γενέτειρα.

Ο πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας Ιωάννης Κοντολιός μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τον γ’ αντιπρόεδρο Γιώργο Παντέλαρο, τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Μάρκο Μαρινάκη και τα άλλα στελέχη που πρωτοστάτησαν στον έρανο, καθώς επίσης και στον επιχειρηματία Μιχάλη Ψαρό που ανέλαβε την αντιστάθμιση των δωρεών των ομογενών και διπλασίασε το ποσό.

Τα ιατροφαρμακευτικά και τα άλλα υλικά αγοράστηκαν βάσει των καταλόγων που έστειλαν οι ηγεσίες του Νοσοκομείου και των Οίκων Ευγηρίας και τους οποίους επιμελήθηκαν ο Γιώργος Παντέλαρος και ο Μάρκος Μαρινάκης.

Ο Νικόλαος ΜΙχαλιός σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την ηγεσία της Χιακής Ομοσπονδίας και τους προσκεκλημένους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η Ανακοίνωση

Η Χιακή Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση τύπου η οποία αναφέρεται και στις προηγούμενες δωρεές που έχουν κάνει στο νησί σε συνεργασία με τον Διεθνή Ορθόδοξο Οργανισμό Φιλανθρωπίας.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: Οι  Χιώτες της Αμερικής αντιλαμβάνονται την έννοια της ελληνικής κρίσης ακόμα κι αν ζουν χιλιάδες μίλια μακριά από την αγαπημένη τους Χίο. Με κάθε ευκαιρία αποδεικνύουν έμπρακτα ότι βρίσκονται δίπλα στο νησί και το στηρίζουν με κάθε τρόπο.

Οι Χιώτες της Αμερικής μέσω της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, υλοποιούν για άλλη μια φορά τα πρόγραμμα για την στήριξη των σημαντικών ιδρυμάτων του νησιού. Υπεύθυνος του μεγάλου αυτού προγράμματος είναι  από τη Χιακή Ομοσπονδία ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά κος Μάρκος Μαρινάκης. 

Με μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε να συγκεντρώσουμε το συνολικό ποσό των 160.000 δολαρίων ώστε να διατεθούν τόσο στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο όσο και στα γηροκομεία Χίου και Καρδαμύλων, «Ζωρζής Μιχαληνός» και «Αγία Μαρίνα» αντίστοιχα. Επίσης το ιατρικό κέντρο του Πυργιού, το πολυδύναμο ιατρείο Καρδαμύλων, τα αγροτικά ιατρεία της Βολισσού και Αμάδων, Ψαρών και Οινουσσών και αλλά.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους έχουν προσφέρει στο πρόγραμμα αυτό της  Χιακής Ομοσπονδίας, ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τον συμπατριώτη μας Μιχάλη Ψαρό που ότι ποσόν συγκεντρώνουμε διπλασιάζεται από την προσφορά του.

Μέσω του συγκεκριμένου ποσού προβλέπεται η αγορά διαφόρων ειδών, λίστα των οποίων το κάθε ίδρυμα παρέδωσε στον πρόεδρο της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης κ Γιάννη Μ. Κοντολιό, και στον υπεύθυνο του προγράμματος στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της Χιακής Ομοσπονδίας  κ. Γεώργιο Παντελαρο.

Επίσης η Χιακή Ομοσπονδία έστειλε σε συνεργασία με την φιλανθρωπική Οργάνωση IOCC τον Φεβρουάριο 2018,  ένα container 40 ποδιών με φαρμακευτικά υλικά αξίας 880 000.00 δολαρίων, για τα ανωτέρω Ιδρύματα. Την διαπραγμάτευση με τη οργάνωση IOCC, ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν  ο κος Γιώργος Παντέλαρος ,Γ. Αντιπρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας και ο υπεύθυνος της επιτροπής κος Μάρκος Μαρινάκης.

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ένα νέο κοντέινερ υπολογίζεται  να φθάσει στην Χίο στις 27 Φεβρουαρίου 2020 για της ανάγκες των τοπικών ιδρυμάτων και του Νοσοκομείου, πάλι με την συνεργασία τουIOCC.

Η παραλαβή θα γίνει παρουσία των Αντιπροσώπων της Χιακής Ομοσπονδίας, όπως ο Παντελής Μπουρνιάς από την Ένωση Ομογενών Χίου, και αντιπροσωπεία του Δήμου.

Επίσης θα σταλούν και διαφορά ιατρικά μηχανήματα για της ανάγκες του Νοσοκομείου στη Χίο όπου και θα γίνει η παραλαβή και η διανομή του από το Σκυλίσιο Νοσοκομείο Χίου σύμφωνα με την επιθυμία των δωρητών.

Η Χιακή Ομοσπονδία και η επιτροπή του προγράμματος βοηθείας  στα κοινωνικά ιδρύματά, δεν σταματούν εδώ αλλά συνεχίζουν τη συνεργασία το Νοσοκομείο Χίου και τους αντιπροσώπους τους στο νησί.

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.