Απίστευτο το ενδιαφέρον για την πρώτη Έκθεση Καριέρας στον Άγιο Νικόλαο Φλάσινγκ

0
Οι έφηβοι και οι νέοι ενώ παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις δηλώσεις των ομιλητών. Φωτογραφία: Μαρία Τόλιος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απίστευτο με όλη την σημασία της λέξεως ήταν το ενδιαφέρον των νέων και των εφήβων της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ για την πρώτη Έκθεση Εργασίας (Career Expo) κι αυτό οφείλεται εν μέρει και στο γεγονός ότι διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Γιάννη Μέτη, αποφοίτου του Ημερήσιου Σχολείου του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ και νυν μαθητή της προτελυταίας τάξης του Λυκείου “Bronx High School of Science” και άλλων στελεχών της Ελληνορθόδοξης Νεολαίας (GOYA).

Η έκθεση έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης, 31ης Ιανουαρίου 2023 στην Σαραντάκειο Αίθουσα της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, στην οποία δεν έπεφτε καρφίτσα.

Και οι δύο πλευρές της αίθουσας υπήρχαν τα περίπτερα στα οποία οι ομογενείς επαγγελματίες και εκπρόσωποι διαφόρων εταιρειών με τους φίλους τους, εξηγούσαν με ιδιαίτερη υπομονή στους νέους τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις κάθε επαγγέλματος.

Ο π. Αριστείδης Γαρίνης, αριστερά και ο π. Παύλος Παλαιστίδης, ενώ παρακολουθούν τις εισηγήσεις. Φωτογραφία: Μαρία Τόλιος.

Στην έκθεση παρέστησαν ο ιερατικός προϊστάμενος και ο εφημέριος της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, π. Παύλος Παλαιστίδης και π. Αριστείδης Γαρίνης, αντίστοιχα, ο πρόεδρος της κοινότητας Παναγιώτης Βαλασιάδης πλαισιωμένος από άλλα στελέχη της κοινότητας, οι οποίοι συνομίλησαν και συγχάρηκαν τους εκθέτες και τους παρουσιαστές.

Η άρτια επιλογή των εισηγητών της έκθεσης έκανε την διαφορά και παρείχε την δυνατότητα σε όλους τους παρισταμένους να συνειδητοποιήσουν ότι οι ομογενείς κατέχουν θέσεις κλειδιά στις εταιρείες και στα ιδρύματα που υπηρετούν και συνάμα μπορεί να γίνουν οι καλύτεροι μέντορες για την νεότερη γενιά.

Το πάνελ των ομιλητών και οι ίδιοι οι παρουσιαστές στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν αμερικανογεννημένοι και απόφοιτοι από τα ελληνικά σχολεία της ομογένειας. Πρόκειται για την Νάνσυ Παπαϊωάννου, τέως πρόεδρος της Atlantic Bank, η οποία είναι η μόνη που είχε γεννηθεί στην Ελλάδα, την Μαριλένα Μποτούλα (Marilena Botoulas) αναπληρώτρια κοσμήτορας της Σχολής Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Κολούμπια (Columbia Business School), η τέως πολιτειακή βουλευτής και νυν υψηλόβαθμο στέλεχος της BNY Mellon (Head of State & Local Government Affairs | BNY Mellon) Αραβέλλα Σιμωτά (Aravella Simotas) και ο Κίρκ Βασίλας (Kirk KC Vasilas) μηχανικός- προγραμματιστής στην «Persistent Systems».

Τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε ο Γιάννης Μέτης, ο οποίος είναι απόφοιτος του Ημερήσιου Σχολείου «Βασίλειος Σπυρόπουλος» και νυν μαθητής της προτελυταίας τάξης του Λυκείου “Bronx High School of Science” και ο οποίος υπέβαλλε και τις ερωτήσεις στους ομιλητές.

Οι εκθέτες. Φωτογραφία: Μαρία Τόλιος.

Ο π. Παύλος Παλαιστίδης ανέπεμψε την προσευχή και συνεχάρη τον Γιάννη Μέτη και τα άλλα στελέχη της GOYA, τα οποία συνέλαβαν την ιδέα και την υλοποίησαν με επιτυχία.

Η δικηγόρος Τίνα (Φωτεινή) Μέτη καλωσόρισε τους 50 και πλέον επαγγελματίες, επιχειρηματίες και επιστήμονες που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση τους και είχαν την διάθεση να απαντήσουν στις ερωτήσεις των εφήβων και των νέων και κυρίως για την προθυμία τους να γίνουν μέντορες της νεότερης γενιάς των ομογενών.

Μετά τις εισαγωγικές ομιλίες των εισηγητών ο κ. Γιάννης Μέτης υπέβαλε δύο εύστοχες κοινές ερωτήσεις στους εισηγητές. Η πρώτη αφορούσε τις προσκλήσεις που αντιμετώπισαν στον χώρο εργασίας και η δεύτερη «με τι διδάγματα πρέπει να αποχωρήσουν οι νέοι και οι έφηβοι από αυτή την έκθεση».

Φωτογραφία: Μαρία Τόλιος.

Αν και οι απαντήσεις των εισηγητών διέφεραν ως προς το περιεχόμενο εν τούτοις είχαν πολλά κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων μπορούμε να αναφέρουμε τον ρόλο της πολιτιστικής κληρονομιάς και των σχολείων και των κοινοτήτων στην διάπλαση του χαρακτήρα και τον ρόλο των προκλήσεων ως ευκαιρίες.

Οι εισηγητές συνέστησαν στους νέους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να μην διστάσουν να αλλάξουν τον τομέα σπουδών μέχρι να βρουν τον τομέα στον οποίο η εργασία θα αποτελεί το μεγαλύτερό τους χόμπι και οι επιτυχίες θα διαδέχονται η μία την άλλη.

Μετά τις εισηγήσεις οι νέοι συνομίλησαν με τους εκθέτες και συνάμα απόλαυσαν τα εδέσματα που προσέφεραν ο ιδιοκτήτης του «Catering World» Δημήτρης Πετρίδης με τους συνεργάτες του.  

Φωτογραφία: Μαρία Τόλιος.
Φωτογραφία: Μαρία Τόλιος.
Μεταξύ άλλων διακρίνονται η Δέσποινα Δέλκου και ο Δημήτρης Πετρίδης, ιδιοκτήτης του «Catering World».Φωτογραφία: Μαρία Τόλιος.
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση των ομιλητών. Φωτογραφία: Μαρία Τόλιος.
Από αριστερά διακρίνονται οι π. Παύλος Παλαιστίδης, Όλγα Ντάκα, Κιρκ Βασίλας, Αραβέλλα Σιμωτά, Μαριλένα Μποτούλα, Νάνσυ Παπαϊωάννου, Γιάννης Μέτης, Τίνα (Φωτεινή) Μέτη και π. Αριστείδης Γαρίνης. Φωτογραφία: Μαρία Τόλιος.
Ο Πίτερ Μέτης νε την σύζυγό του Τίνα (Φωτεινή) και τον γιο τους Γιάννη. Φωτογραφία: Μαρία Τόλιος.
Από αριστερά διακρίνονται οι Κιρκ Βασίλας, Αραβέλλα Σιμωτά, Μαριλένα Μποτούλα, Νάνσυ Παπαϊωάννου, Γιάννης Μέτης και Τίνα (Φωτεινή) Μέτη. Φωτογραφία: Μαρία Τόλιος.
Από αριστερά διακρίνονται οι Δέσποινα Δέλκου, Δημήτρης Πετρίδης, ιδιοκτήτης του Gyro World, Νάνσυ Παπαϊωάννου και Τίνα (Φωτεινή) Μέτη. Φωτογραφία: Μαρία Τόλιος.
Από αριστερά διακρίνονται οι Τίνα (Φωτεινή) Μέτη,. Παναγιώτης Βαλασιάδης, Ανδρέας Τσιόλας και Χριστίνα Σιρόκη. Φωτογραφία: Μαρία Τόλιος.
Από αριστερά διακρίνονται οι Σπυριδούλα, Νικόλαος και Μαρία Ζολώτα. Φωτογραφία: Μαρία Τόλιος.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.