Ο Άγιος Δημήτριος του Άπερ Ντάρμπι αποχαιρέτησε τον π. Γρηγόριο Γκίλμπερτ

0
Από αριστερά διακρίνονται οι Μάικ Οικονόμου, η Νίκη Μπότου, πρόεδρος της Φιλοπτώχου, ο π. Γρηγόριος Γκίλμπερτ, η Φωτούλα Στεργίου και η Φωτούλα Πάππας. Φωτογραφία: www.photobystellios.com

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κοινοτική αίθουσα του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας το απόγευμα του Σαββάτου, 28ης Ιανουαρίου 2023 είχε πλημμυρίσει από σεβασμό και αγάπη για τον αποχωρούντα ιερατικό προϊστάμενο, π. Γρηγόριο Γκίλμπερτ.

Ο π. Γρηγόριος Γκίλμπερτ μετά από πέντε και πλέον χρόνια ευλογημένης διακονίας, αναχώρησε για τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και χθες, 1 Φεβρουαρίου 2023 ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του ιερατικού προϊσταμένου της πολυπληθούς και δυναμικής κοινότητας.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο π. Γρηγόριος Γκίλμπερτ έλαβε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου για τα νέα του καθήκοντα, ενωπίου και του πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, π. Χριστοφόρου Οικονομίδη.

Στο πρώτο τραπέζι μεταξύ άλλων διακρίνονται οι πρώην πρόεδροι Δημοσθένης Βασιλείου και Φίλιππος Νικολαΐδης και ο νυν πρόεδρος Μάικ Οικονόμου. Φωτογραφία: www.photobystellios.com

Ο π. Γρηγόριος Γκίλμπερτ είναι διάδοχος του π. Άγγελου Αρτεμά που δίνει την δική του μάχη για να κρατηθεί στην ζωή και θα συν τοις άλλοις θα ηγηθεί και των προσπαθειών της κοινότητας του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου για την παροχή κάθε δυνατής οικονομικής βοήθειας στην οικογένεια του π. Αγγέλου συμπεριλαμβανομένης και της ηθικής συμπαράστασης.

Στο αποχαιρετιστήριο γεύμα παρέστησαν μεταξύ άλλων και οι πρώην πρόεδροι της κοινότητας, κ.κ.  Δημοσθένης Βασιλείου και Φίλιππος Νικολαΐδης.

Τα συμβούλια της κοινότητας και της Φιλόπτωχου Αδελφότητας σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον π. Γρηγόριο Γκίλμπερτ και την οικογένειά του. Φωτογραφία: www.photobystellios.com

Το κοινοτικό συμβούλιο, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα, ο Σύλλογος Γονέων και Δασκάλων και οι άλλοι φορείς της κοινότητας εξήραν την προσφορά του π. Γρηγορίου Γκίλμπερτ, της πρεσβυτέρας Κατερίνας και των πέντε τους τέκνων τους στην κοινότητα.

Ο π. Γρηγόριος Γκίλμπερτ χειροτονήθηκε στον εν λόγω ναό  τον Οκτώβριο του 2015 και το Σεπτέμβριο του 2017 ανέλαβε τα καθήκοντα του ιερατικού προϊσταμένου και, όπως επεσήμαναν οι ομιλητές προσέφερε την δική του συμβολή στην πρόοδο της μεγαλωνύμου κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.

Ο π. Γρηγόριος Γκίλμπερτ, ενώ δείχνει το δώρο που του προσέφεραν τα στελέχη του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
Στιγμιότυπο από την προσφώνηση ο π. Γρηγόριος Γκίλμπερτ. Φωτογραφία: www.photobystellios.com.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.