Απίστευτο και όμως γεγονός: Έπαθε έμφραγμα αλλά δεν υπήρχε… οδηγός να τον μεταφέρει στο “Σκυλίτσειο”

0
Ασθενοφόρο εν κινήσει. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Γιώργος Κονταρίνης.

Επανέρχεται στο προσκήνιο το ζήτημα της έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στην Αμανή και ζητά λύση

Αν μπορούσε να εκφραστεί η περιβόητη ρήτρα Αμανής σίγουρα από τη μία θα έκλαιγε και από την άλλη θα γελούσε. Αφού εν έτη 2021, κινδυνεύουν να χαθούν ζωές στη Βολισσό επειδή… δεν υπάρχει ακόμα οδηγός ασθενοφόρου στο πολυδύναμο ιατρείο της περιοχής.

Το θέμα ήρθε ξανά στο προσκήνιο έπειτα από ένα παρ’ ολίγον τραγικό περιστατικό κατά το οποίο συνταξιούχος υπάλληλος της περιοχής υπέστη έμφραγμα πλην όμως δεν υπήρχε οδηγός για το ασθενοφόρο, προκειμένου να τον μεταφέρει στην πόλη της Χίου.

Αποτέλεσμα ήταν να σταλεί ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο της Χίου, να χρειαστεί να διανύσει 40 χιλιόμετρα και άλλα 40 για να επιστρέψει, προκειμένου να μεταφέρει τον συμπολίτη μας στο «Σκυλίτσειο» για εισαγωγή.

Το περιστατικό έγινε γνωστό μέσα από καταγγελία του προέδρου της Βολισσού Σωτήρη Παραδείση στον «π», ο οποίος σημείωσε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό κάνει ακόμα πιο επιτακτική την υλοποίηση της δέσμευσης της δημοτικής αρχής για πρόσληψη οδηγού μέσα από τις πιστώσεις για τον covid 19.

Να σημειωθεί ότι η θέση του γενικού ιατρού στο Πολυδύναμο Ιατρείο καλύπτεται από αγροτική ιατρό ενώ ο γενικός ιατρός επισκέπτεται το πολυδύναμο μία φορά ανά 15 ημέρες.

Πηγή: https://www.politischios.gr/

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.