Η περιουσία του Γουόρεν Μπάφετ ξεπέρασε τα 100 δις δολάρια

1
Ο Γουόρεν Μπάφετ. Φωτογραφία: www.mononews.gr

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Ο αμερικανός επιχειρηματίας Γουόρεν Μπάφετ εντάχθηκε χθες Τετάρτη στον κλειστό κύκλο των προσώπων η περιουσία των οποίων ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, στον οποίο ανήκουν επίσης οι Τζεφ Μπέζος, Ίλον Μασκ, Μπερνάρ Αρνό και Μπιλ Γκέιτς, ανέφερε το περιοδικό Forbes.

Χθες Τετάρτη η τιμή της μετοχής της εταιρείας του, της Berkshire Hathaway, κατέρριψε ρεκόρ, με αποτέλεσμα η περιουσία του να φθάσει τα 100,3 δισεκ. δολάρια.

Είναι η πρώτη φορά που ξεπερνά αυτό το όριο.

Ο Γουόρεν Μπάφετ, 90 ετών, με προσωνύμιο «Oracle of Omaha» («Ο μάντης της Όμαχα»), είναι από τους πιο επιτυχημένους αμερικανούς επιχειρηματίες και χαίρει σεβασμού, αλλά η περιουσία του δεν είχε φθάσει ποτέ σε αυτό το ύψος, καθώς τα τελευταία χρόνια οι επενδυτές μοιάζουν να προτιμούν τις τοποθετήσεις σε μετοχές εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το περιοδικό Φορμπς, ο όμιλος Berkshire Hathaway ελέγχει πάνω από 60 εταιρείες, ανάμεσά τους την ασφαλιστική Geico και την κατασκευάστρια μπαταριών Duracell.

Ο κ. Μπάφετ κάνει γενναιόδωρες δωρεές: μέχρι τώρα, έχει δωρίσει πάνω από 41 δισεκ. δολάρια, κυρίως στο Ίδρυμα (που ίδρυσαν οι Μπιλ και Μελίντα) Γκέιτς και σε οργανώσεις που βοηθούν παιδιά, πάντα σύμφωνα με το Φορμπς.

Το 2010, ο ίδιος και ο Μπιλ Γκέιτς είχαν ανακοινώσει την πρωτοβουλία «Giving Pledge», προτρέποντας τους δισεκατομμυριούχους να διαθέτουν τον μισό πλούτο τους σε φιλανθρωπίες.

Με βάση την κατάταξη των δισεκατομμυριούχων του Φορμπς σε πραγματικό χρόνο, μόλις πέντε επιχειρηματίες έχουν μεγαλύτερη περιουσία: ο ιδρυτής του ψηφιακού πολυκαταστήματος Amazon, ο Τζεφ Μπέζος (179,6 δισεκ.), ο επικεφαλής της Tesla, ο Ίλον Μασκ (165,1 δισεκ.), ο ηγέτης του ομίλου LVMH, ο Μπερνάρ Αρνό (158,5 δισεκ.) και ο συνιδρυτής της Microsoft, ο Μπιλ Γκέιτς (125,6 δισεκ. δολάρια).

Ο ιδρυτής του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ βρίσκεται στην 6η θέση, με περιουσία που υπολογίζεται πως ανέρχεται στα 96,7 δισεκ. δολάρια.

-Advertisement-

1 COMMENT

 1. Όπως βλέπετε ο Κροίσος Γουόρεν
  Μπάφετ κατάντησε Μπάφας ….αφού τα δισεκατομμύριά του δεν μπόρεσαν να νικήσουν
  τον χρόνο και όπου ν’άναι θα θυμηθεί τον
  Σόλωνα …..Η τύχη του στην γη θα είναι
  κοινή όπως εκείνης των αστέγων και δεν
  θα ήταν κενή στο επόμενο στάδιο αν διέθετε
  μερικά δυσεκατομμύρια για να στεγάσει τους
  άστεγους .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.