Απεβίωσε σε ηλικία 103 ετών ο πολυβραβευμένος ομογενής αντισυνταγματάρχης

  0
  Στιγμιότυπο από την βράβευσή του το 2010 από την AHEPA. Φωτογραφία: ευγενική παραχώρηση AHEPA.

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο αντισυνταγματάρχης James “Maggie” Megellas, χθες, 2 Απριλίου 2020, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 103 ετών.

  Ο ύπατος πρόεδρος της ΑΗΕΠΑ, Γεώργιος Χωριάτης, μόλις πληροφορήθηκε την εκδημία του James “Maggie” Megellas εξέδωσε ανακοίνωση τύπου μέσω της οποίας εκφράζει τη θλίψη του για την εκδημία του ομογενή ήρωα.

  «Ο αδελφός –  αντισυνταγματάρχης Μεγκέλας ήταν πραγματικός ήρωας της Αμερικής, απελευθερωτής των λαών και εθνών και το πιο σημαντικό υπερήφανος  Έλληνας. Λυπούμαστε και θρηνούμε για την απώλειά του», ανέφερε ο ύπατος πρόεδρος της ΑΗΕΠΑ, της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών.

  Ο αείμνηστος, όπως αναφέρεται και στην εγκυκλοπαίδεια έχει βραβευτεί για την απαράμιλλη ανδρεία και τις υπηρεσίες του στο έθνος 23 φορές μεταξύ των οποίων δύο φορές με το βραβείο «Silver Star», δύο φορές με το βραβείο «Bronze Star» και άλλες δύο φορές με το βραβείο «Purple Heart», το ανώτατο βραβείο που απονέμουν οι πρόεδροι των ΗΠΑ.

  Ο αντισυνταγματάρχης και ο εκτελεστικός διευθυντής της AHEPA. Φωτογραφία: ευγενική παραχώρηση AHEPA.

  Ένα από τα μεγαλύτερα και τα πιο συγκινητικά βραβεία για τον αείμνηστο, όπως είθισται να έλεγε ο ίδιος ήταν το «Μετάλλιο της Ελευθερίας, το οποίο του απένειμε η AHEPA το 2010 τόσο για την προσφορά του στην οργάνωση, όσο και στην Αμερική.

  Ο αείμνηστος ήταν αλεξιπτωτιστής στην 82ο Μεραρχία Αερομεταφερόμενου Πεζικού  (U.S. 82nd Airborne Division) και έχει εκπλήξει την ανθρωπότητα με τον απαράμιλλο ηρωισμό. Περίτρανη απόδειξη είναι η βράβευσή του το 2008 από την Γερμανική πολιτεία για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης Wobbelin Concentration Camp.

  Ο πρόεδρος της AHEPA Γιώργος Χωριάτης εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην σύζυγό του Κάρολ και στην οικογένειά του.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.