ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εμφανή σημάδια βελτίωσης παρουσίασε χθες η κατάσταση της υγείας του ομογενή Γιάννη Πρατσινάκη που λόγω του κορωνοϊού νοσηλεύεται για 9η ημέρα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Cooper University Hospital» στο Κάντμεν της Νέας Ιερσέης.

Η σύζυγός του Μαρία Πρατσινάκη το γένος Γάσπαρη μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τον «Θεό τους», όπως αποκάλεσε τον διακεκριμένο ομογενή καρδιολόγο και συνάμα πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης, Δρ. Ηλία Ηλιάδη, καθώς επίσης και για τον Jason L Bartock, που ηγείται της ιατρικής ομάδας που παρακολουθεί τον Γιάννη που έκαναν το θαύμα.

«Η πίστη και η προσευχή σε συνδυασμό με την αγάπη των γνωστών και αγνώστων έκαναν τη διαφορά και μας παρέχουν τη δυνατότητα σήμερα έστω και εξ αποστάσεως να γιορτάσουμε τα 47ά γενέθλια του Γιάννη. Ο Γιάννης στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και εμείς σε καραντίνα στο σπίτι μας και με την βοήθεια του φύλακα άγγελου, του Δρ. Ηλία Ηλιάδη, το απόγευμα, θα τραγουδήσουμε στον Γιάννη το Happy Birthday», επεσήμανε η κ. Πρατσινάκη.

Ο Γιάννης και η Μαρία Πρατσινάκη με τα κορίτσια τους Στέλλα – Μαρία, Κατερίνα και Ιωάννα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Πρατσινάκη.

Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τις κοινότητες του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ και του Αγίου Αντωνίου στο Βάινλαντ της Νέας Ιερσέης, οι οποίες κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου που τελέστηκε το βράδυ της βράδυ της Παρασκευής τέλεσαν παράκληση στην Παναγία Θεοτόκου υπέρ της ταχείας ανάρρωσης του Γιάννη Πρατσινάκη.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ, π. Χριστόφορος Οικονομίδης, στο μήνυμά του προς τα μέλη και τους φίλους της κοινότητας τους κάλεσε να προσευχηθούν υπέρ της ταχείας ανάρρωσης του Γιάννη Πρατσινάκη και υπέρ της υγείας των ιατρών, των νοσηλευτών και όλων όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης με τον κορωνοϊό, καθώς επίσης και υπέρ της υγείας όλου του κόσμου.

Δρ. Ηλίας Ηλιάδης

Ο αχώριστοι φίλοι Δρ. Ηλίας Ηλιάδης, αριστερά και ο Γιάννης Πρατσινάκης οι οποίοι δίνουν την δική τους μάχη με τον κορωνοϊό. Φωτογραφία Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο Δρ. Ηλίας Ηλιάδης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι ο Γιάννης Πρατσινάκης δεν έπασχε από υποκείμενες νόσους και ο οργανισμός του αντιδρά θετικά. Ολοκληρώθηκαν όλες οι αντιβιοτικές θεραπείες και από χθες παρουσίασε εμφανή σημάδια βελτίωσης. Τις πρώτες ημέρες υποστηρίζονταν 100% μηχανικά ενώ χθες μόνο 40%. Η καρδιά του και τα άλλα ζωτικά του όργανα λειτουργούν κανονικά και εμπνέουν αισιοδοξία.

Η οικογένεια του Γιάννη τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020, απηύθυνε έκκληση στους συγγενείς και φίλους που έχουν θεραπευτεί από τον κορωνοϊό να δωρίσουν αίμα και πλάσμα προκειμένου να γίνει η ενδεδειγμένη μετάγγιση πλάσματος η οποία θα προσφέρει το φιλί της ζωής στον Γιάννη.

Ο Δρ. Ηλιάδης επεσήμανε ότι η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και δεκάδες ομογενείς και άλλοι συμπολίτες έδωσαν αίμα και πλάσμα, αλλά μέχρι και ετούτη την ώρα δεν κρίθηκε απαραίτητη η μετάγγιση.

Αν και ο Γιάννης ακόμη και σήμερα νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση (medically induced comma) επικοινωνούσε καθημερινά μέσω του κινητού τηλεφώνου του Δρ. Ηλιάδη με την σύζυγό του και τα κορίτσια του και αντιδρούσε κουνώντας τον αντίχειρα.

Τόσο ο Δρ. Ηλιάδης, όσο και η κ. Πρατσινάκη επεσήμαναν ότι αυτή η επικοινωνία έδινε δύναμη στο Γιάννη να παλέψει με μεγαλύτερο πάθος την ασθένεια

Ερωτηθείς για την κατάσταση στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Γιάννης ο Δρ. Ηλιάδης επεσήμανε ότι υπάρχουν 15 συνολικά ασθενείς μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης που νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο Γιάννης Πρατσινάκης με την μικρότερη κόρη του, την Ιωάννα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Πρατσινάκη.

Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχουν και άλλοι ομογενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, αλλά ουδείς εξ αυτών δε είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ερωτηθείς εάν φοβήθηκε ποτέ για τον εαυτό του επεσήμανε: «Ο Θεός μας έδωσε το χάρισμα να υπηρετούμε τον κόσμο και να μεριμνούμε για την υγεία τους. Οι γιατροί, οι νοσοκόμες και όλο το προσωπικό των νοσοκομείων εργάζονται με αυταπάρνηση και υπενθυμίζουν σε όλον τον κόσμο να τηρούν με ευλάβεια τους κανόνες υγιεινής, να τηρούν τις αποστάσεις, να πλένουν τα χέρια και να προστατεύουν τόσο τον εαυτόν του όσο και τους συνανθρώπους τους».

Η Μαρία Πρατσινάκη επεσήμανε ότι ο Δρ. Ηλιάδης δεν είναι απλά και μόνο ένας καταξιωμένος γιατρός και επιστήμονας, αλλά και άνθρωπος με όλη τη σημασία της λέξεως.  Διακατέχεται και από βαθιά πίστη και επειδή δεν επιτρέπονταν σε ιερείς να εισέλθουν στην εντατική μύρωσε με το Άγιο Ευχέλαιο τον Γιάννη.

Ο Γιάννης και η Μαρία Πρατσινάκη με τα κορίτσια τους Στέλλα – Μαρία, Κατερίνα και Ιωάννα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Πρατσινάκη.

Οι τρεις εβδομάδες που άλλαξαν τον ρου της ζωής τους

Η περιπέτεια της υγείας του Γιάννη Πρατσινάκη έχει την αφετηρία της σε μια συνεστίαση που είχαν το Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020, όπου πιθανόν να υπήρχε κάποιο ασυμπτωματικό προς τον κορωνοϊό άτομο, από το οποίο κόλλησαν τόσο ο Γιάννης όσο και η σύζυγός του.

Ο Γιάννης Πρατσινάκης όπως επεσήμανε η σύζυγός του Μαρία, στις 17 Μαρτίου 2020 εμφάνισε τα πρώτα σημάδια του κορωνοϊού και αποφάσισαν τόσο ο ίδιος όσο και η Μαρία να τεθούν σε καραντίνα προκειμένου να μη νοσήσουν τα κορίτσια τους.

Επειδή η κατάστασή του επιδεινωνόταν την Πέμπτη, 19 Μαρτίου, πήγαν στο νοσοκομείο, υποβλήθηκαν στις ενδεδειγμένες εξετάσεις και επέστρεψαν στο σπίτι παραμένοντας σε καραντίνα.

Ο Γιάννης Πρατσινάκης και η Μαρία το γένος Γάσπαρη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Πρατσινάκη.

Μετά από μια εβδομάδα αισθάνθηκε δύσπνοια και στις 26 Μαρτίου 2020 διακομίσθηκε στο νοσοκομείο και λίγο πριν τα μεσάνυχτα εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη.

Η σύζυγός του νόσησε και κατάφερε να νικήσει τον κορωνοϊό, αλλά παραμένει σε καραντίνα προσευχόμενη καθημερινά στον Θεό να δώσει δυνάμεις στον σύζυγό της να βγει όπως πάντα νικητής.

Εμβόλιο «COVID – 19»

Ο Γιάννης Πρατσινάκης είναι ένας εκ των διευθυντών της φαρμακοβιομηχανίας «Merck Pharmaceutical» και ηγούνταν των ερευνών για το εμβόλιο του κορωνοϊού (COVID- 19).

Στο γραφείο του υπήρχαν οι εικόνες του φονικού ιού που εδώ και αρκετούς μήνες προσπαθούν να τον αποκωδικοποιήσουν και να παράγουν το εμβόλιο και τα αντιικά φάρμακα.

Η περιπέτεια της υγείας του Γιάννη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των στελεχών και των εργαζομένων της φαρμοβιομηχανίας, οι οποίοι επικοινωνούν με την Μαρία για να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας τους και προσεύχονται υπέρ της ταχείας ανάρρωσής του.

Ο Γιάννης Πρατσινάκης με την μικρότερη κόρη του, την Ιωάννα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Πρατσινάκη.

«Είμαι απόλυτη βέβαιη ότι ο Γιάννης θα βγει νικητής και πιστεύω ακράδαντα ότι και η περιπέτεια της υγείας του θα του δώσει μεγαλύτερη δύναμη συνεχίσει το έργο του και να επισπευστούν οι έρευνες και η παραγωγή του εμβολίου και του φαρμάκου που θα απαλλάξει στο μέλλον την ανθρωπότητα από την πανδημία του κορωνοϊού», επεσήμανε η κ. Πρατσινάκη.

Γιάννης Πρατσινάκης

Ο Γιάννης Πρατσινάκης γεννήθηκε στις 4 Απριλίου 1973 στην Αθήνα και είναι γιος του πρωτοπρεσβύτερου Εμμανουήλ Πρατσινάκη και της πρεσβυτέρας Μαρίας Πρατσινάκη και έχει άλλα δύο αδέλφια την Κατερίνα και τον Χαράλαμπο.

Ήρθε στην Αμερική σε παιδική ηλικία με την οικογένειά του και μεγάλωσε στη Νέα Ιερσέη και στους κόλπους της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης, όπου για δεκαετίες διατέλεσε ιερατικός προϊστάμενος ο πατέρας του, π. Εμμανουήλ Πρατσινάκης.

Ο Ιωάννης Πρατσινάκης και η Μαρία το γένος Γάσπαρη παντρεύτηκαν το 1997 και έφεραν στον κόσμο τρία κορίτσια και συγκεκριμένα την Στέλλα –Μαρία, την Κατερίνα και την Ιωάννα.

Η Μαρία, η Στέλλα, η Κατερίνα και η Ιωάννα αποτελούν τους φύλακες αγγέλους του Γιάννη και την «Ομάδα Πρατσινάκη» (Team Pratsinakis).

Ο Γιάννης Πρατσινάκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Πρατσινάκη.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.